4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Grasstroots Futbol Şenliği başladı

Nevşehir Grasstroots Futbol Şenliği 43 takımın katılımı ile başladı. Turnuvanın açılışında penaltı atışı yapan Vali Hacımustafaoğlu, atışında başarılı olurken Belediye Başkanı Ünver'in şutu direkten döndü.

Nevşehir Valiliği, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu Kayseri Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Grasstroots Futbol Şenliği Başladı. Yıldız Kızlar, Genç Kızlar ve Yıldız Erkekler kategorilerin de toplam 43 takımın katılımı ile gerçekleştirilecek olan turnuvanın açılış seronomisi Gazi Stadında gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'nın katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılışta minik öğrenciler tarafından Vali Hacımustafaoğlu, Belediye Başkanı Ünver ve Milli Eğitim Müdürü Fatsa'ya öğrenciler tarafından çiçek verildi.

Törende konuşan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, turnuvaya katılan tüm minik sporculara başarılar diledi. Nevşehir'in çok iyi bir spor alt yapısına sahip olduğunu ve her yaştan insanın spor yapması için çaba gösterdiklerini belirten Vali Hacımustafaoğlu, "Yapılan bütün işler hep sizler için. Sizlere, çok güveniyoruz ve yarınlarımızın emin ellerde olduğuna inanıyoruz. Muhakkak çok başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirdiniz ve tatili çok iyi değerlendirmenizi istiyoruz. Bu müsabaka da hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ahmet İpek tarafından Vali Hacımustafaoğlu, Belediye Başkanı Ünver ve Milli Eğitim Müdürü Fatsa'ya futbola katkılarından dolayı şilt verildi.

Törenin son bölümünde ise törene katılan protokol mensupları penaltı atışı yaptı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve eski Nevşehirsporlu futbolcu Gürsel Akpınar'ın koruduğu kaleye ilk atışı Vali Hacımustafaoğlu yaptı. Vali Hacımustafaoğlu topu ağlarla buluştururken öğrencilerden büyük alkış aldı. Daha sonra topun başına geçen Belediye Başkanı Hasan Ünver'in ilk şutu direkten dönerken ikinci şutu ise auta çıktı. Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise kullandıkları penaltı atışını gole çevirmeyi başardı.

Grasstroots Futbol Şenliği Gazi stadında 9 Haziran 2008 tarihinde sonuçlanacak. Eleme usulüne göre oynanacak olan müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara çeşitli hediyeler verilecek.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 13:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?