4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Gül: Neticede tek milletiz!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hangi din, hangi milletten olursak olalım, neticede hepimiz tek milletiz. Birliğimizi beraberliğimizi asla bozmayacağız" dedi.

'45. Ulusal 19. Uluslararası Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri' için Nevşehir'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilik ziyaretinin ardından Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın'ı ziyaret etti.

Daha sonra Nevşehir Belediyesi'ne geçen Abdullah Gül, burada bekleyen yüzlerce vatandaş tarafından, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganıyla karşılandı. Kalabalığı selamlayarak çocuklarla yakından ilgilenen Gül, daha sonra Belediye Başkanı Hasan Ünver'in makamına geçti. Ziyarette Başkan Ünver tarafından Gül'e Nevşehir toprağından yapılmış büyük bir vazo hediye edildi. Gül ise Nevşehir'e her geldiğinde yeni hizmetler görmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitap ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gül, "Bütün milletimiz, hepsi birbirinin kardeşidir. Anadolu hamurunu yoğuran Mevlanaların, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaşi Velilerin evlatlarıyız, birbirimizi seveceğiz, sayacağız, hukukunu sayacağız. Bunu yüzyıllar önce Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaşi Veli yapmış, bundan sonra da biz yapacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Göreme Müzesi'ni ziyaret etmek üzere belediyeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:57:07
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?