4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Gurbetçi aile kaza kurbanı

Avustralya'nın Gosford kenti yakınlarındaki Newell otobanında bir TIR'ın çarpması sonucunda çıkan yangında Avustralyalı eşi Sarah ve 5 aylık oğlu Charlie Ali Koç ile birlikte hayatını kaybeden Nevşehirli Ali Koç, vasiyeti üzerine Avustralya'da toprağa verildi.

Koç ailesi feci şekilde yanarak hayatını kaybeden oğullarının acısını Avustralya'daki mezarından getirilecek birkaç avuç toprakla yatıştırmaya çalışacak.Yakınlarının ve arkadaşlarının tavsiyesi ve izlediği belgesel filmlerin de etkisinde kalan Avustralyalı hemşire Sarah, bir grup arkadaşı ile iki yıl önce Kapadokya'nın en önemli merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Göreme beldesine geldi. Hemşire Sarah, burada tanıştığı Ali Koç'a ilk bakışta aşık oldu.

Çift, kısa süre devam eden arkadaşlığın ardından Göreme'de yapılan kına gecesi ve Avustralya'daki düğünle mutluluklarını pekiştirdi.Bu evlilikten 5 ay önce Charlie Ali ismini verdikleri bir de çocukları olan çift, bir yakınlarını ziyaret etmek için kendilerine ait bir otomobille ilerlerken Newel otobanında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı durdu.

Ali Koç'un aracını durmasının ardından bir başka araç da kendisine yardım etmek isteyerek durdu. Bu gelişmeler sırasında park halindeki 2 araca Gosford yönüne gitmekte olan bir TIR çarptı. Her 2 araçta da yangın çıkarken, Nevşehirli Ali Koç, eşi Sarah Koç ve 5 aylık bebekleri Charlie Koç yanarak hayatını kaybetti. Bu arada Ali Koç'a yardım etmek amacıyla duran otomobildeki 2 kişinin de aynı şekilde yanarak öldükleri öğrenildi.

Ali Koç'un Nevşehir'in Göreme beldesinde yaşayan ailesi, acı haberle sarsıldı. Koç'un vasiyeti üzerine cenazesinin Avustralya'da defnedilmesinin üzerine, ağabey Şenol Koç da önümüzdeki günlerde Avustralya'ya gideceğini ve kardeşinin mezarından alacağı toprağı Göreme'ye getirerek burada sembolik bir mezar oluşturup kardeşinin acısını bir nebze de olsa dindirmeyi amaçladıklarını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?