3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Gurbetçilerden eğitime destek

Almanya'da bulunan Avanoslular Dayanışma Derneği tarafından, Nevşehir'in Avanos ilçesindeki okullara 'Akıllı Tahta' hediye edildi.

Merkezi Almanya'da bulunan Avanoslular Dayanışma Derneği üyeleri ve hayırsever gurbetçilerin katkıları ile Avanos ilçesinde bulunan 11 okul ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne 'Akıllı Tahta' hediye edildi.

Avanoslular Dayanışma Derneği'nin eğitime yaptığı 'Akıllı Tahta' desteği nedeniyle Avanos Ahmet Ergün İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Avanos Kaymakamı Mehmet Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, İl Genel Meclis Üyeleri, Avanoslular Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Güveren, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç ve davetliler katıldı.

Burada konuşan Avanoslular Dayanışma Derneği 2. Başkanı Tuncay Gürsü, Almanya'da yaşayan Avanoslular olarak, geçtiğimiz yıllardan buyana ilçedeki çeşitli kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Dernek olarak Avanos ilçesindeki tüm okullara bağışladıkları tahtaların alınmasında emeği geçen tüm dernek üyelerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Gürsü, bundan sonrada bu gibi yardım çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise eğitime yapılan katkılarından dolayı Avrupa'da yaşayan Avanoslu vatandaşlara teşekkür ederek bu çalışmanın diğer kişilere de örnek olmasını diledi. Son yıllarda Nevşehir'de eğitim teknolojileri bakımından önemli bir mesafenin alındığına dikkat çeken Fatsa, "Bundan 6 yıl öncesine kadar okullarımızdaki en lüks eğitim aracımız tepegözlerdi. Bu tepegözlerin lambaları çok pahalı olduğu için kutularda, müdür odalarında saklar ve çok fazla kullanmazdık. Bugün artık tepegözleri müzelere kaldırdık ve kullanmıyoruz. Bunun yerine artık tüm okullarımızda bilgi teknoloji sınıfları var. Okullarımızın büyük bölümü internet bağlantısına sahip. Bunun ardından artık okullarımızı ‘Akıllı Tahtalar’ ile donatmaya başladık. Belki de Türkiye'de ilk kez bir ilçedeki tüm okullarda bu tahtalardan var. Bu da bizim eğitim teknolojisinde geldiğimiz noktayı gösteriyor" dedi.
Avanos Kaymakamı Mehmet Ünlü ise, ilçede göreve başladığı günden bu yana Avanoslular Dayanışma Derneği'nin ilçeye önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, dernek yöneticilerine teşekkür etti. Dernek tarafından daha önceki yıllarda ilçe genelindeki özürlü vatandaşlar için tekerlekli sandalye ve çeşitli ihtiyaç maddeleri, Avanos Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli için elbise gibi yardımlarda bulunduğunu hatırlatan Kaymakam Ünlü, derneğin son olarak ilçelerindeki eğitim çalışmalarına büyük katkı sağlayacak tahtaları bağışladığını kaydetti.

Son olarak konuşan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'da, "Nevşehir, son yıllarda birçok konuda Türkiye genelinde adını duyuruyor. Bugünkü törende olduğu gibi ilk kez bir ilçedeki bütün okullar böyle bir imkana kavuşmuş olacaklar. Son yıllarda Nevşehir'de kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, hayırsever insanlarımız bir araya geliyor ve Nevşehir için yapılabilecek güzel şeyleri konuşuyorlar. Üniversite çalışmalarında oldukça başarılı olduk. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ü açılış törenine davet ettik ve kendisi memnuniyetle kabul ederek, her türlü desteği vereceğini söyledi.

Eğitim seviyemiz her yıl övündüğümüz düzeye ulaşan işlerimizdendir. Biliyorsunuz, ÖSS ve OKS sınavlarında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarılı durumları Türkiye'nin gündemine oturdu. Geçen yıl ve bu yıl OKS ve ÖSS'de Türkiye 2.‘liği ve 3.’lüğü elde ettik. Sınavı kazanma ortalamasında Nevşehir, Türkiye 2.’si oldu. Bu aslında çok önemli bir oran. Bu konuda emeği geçen tüm eğitim çalışanlarına ve velilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Avanos ilçesindeki okullara ‘Akıllı Tahta’ alımında katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara teşekkür plaketi verildi. Törenin son bölümünde ise Ahmet Ergün İlköğretim Okulu'na kurulan ‘Akıllı Tahta’nın tanıtımı gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 13:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?