4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hacı adayları bilgilendirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ve A Grubu Seyahat Acenteleri ile hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik verilen bilgilendirilme seminerlerinin ikincisi düzenlendi.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii'nde gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde, Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından hacı adaylarına hac ibadetinin önemi ve fazileti anlatıldı. İhramın bağlanması, giyilmesi, dualarının okunuşu, ihramdan sonra kılınan namaz ve Kabe'yi tavafı uygulamalı olarak hacı adaylarına gösterildi.

Seminerdeki konuşmasında hac ibadetinin önemini vurgulayan Nevşehir İl Müftüsü Ramazan Çortul, haccın hem mal, hem de beden ile yapılan bir ibadet olduğunu söyledi. Belirli şartları taşıyan Müslümanların ömründe bir defa hacca gitmesinin farz olduğunu kaydeden Müftü Çortul, "Allah'ın her emrinde olduğu gibi haccın farz kılınmasında da birçok hikmetler ve faydalar vardır. Çeşitli ülkelerden mukaddes topraklara gelen, dilleri ve renkleri ayrı olan Müslümanların tek gaye etrafında bir araya gelmesi ve hep birlikte Allah'a yönelmesi İslam kardeşliğini güçlendirir. Müslümanların birbiri ile tanışmalarını, birbirlerinin dert ve sıkıntılarına çare bulmalarını sağlar. Zengin-fakir her seviyede Müslüman'ın ihrama girerek ayni kıyafet içinde bulunması insanlara eşitlik fikrini aşılar, mahşer gününü hatırlatır. Hac yolculuğu, insanin bilgi ve görgüsünü artırır, zorluklara karşı dayanma alışkanlığı kazandırır. Mala bağımlılığı azaltarak, fakirlere, yoksullara karşı merhamet ve yardım duygularını geliştirir. Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) doğup büyüdüğü, İslam dininin cihana yayılmaya başladığı kutsal yerleri görmek ruhlara manevi bir heyecan verir, dini duyguları kuvvetlendirir. Kutsal yerlerde insan kendisini Allah'a daha yakın hisseder, yaptığı ibadetlere kat kat fazla sevap verilir. Allah rızası için hac vazifesini yapan ve insanlara kötülük etmekten sakınanların birçok günahı bağışlanır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?