4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hacı Bektaş 1 Eylül'de anılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacı Bektaş Veli Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını ve yeni yapılan Atatürk rölyefini yerinde inceledi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın eşliğinde müzeyi gezen Bakan Günay, yapılmakta olan restorasyon çalışmaları ve Atatürk'ün 90 yıl önce Hacıbektaş ziyaretinde kahve içtiği mekan olarak bilinen yeri tasvir eden rölyefi beğeni ile inceledi. Günay, Atatürk'ün Milli Mücadele döneminde en büyük desteğini Hacı Bektaş'tan alarak ülkeyi bugünlere getirdiğini söyleyerek, "Atatürk burada kahve içerken Türkiye'nin bugünlerini görüyordu. Eseri bu güzellikte ortaya koyan sanatçımız Filinta Önal'a teşekkür ediyorum" dedi.

Müze içerisindeki bölümlerin hepsini inceleyen Bakan Günay, Hacı Bektaş Veli Anma Töreni'nin düzenlendiği 16 Ağustos tarihinin geçmişten gelen bir özelliğinin bulunmadığını belirterek, "Yunus Emre 'sevgiyi', Mevlana 'hoşgörüyü', Hacı Bektaş Veli ise 'barışı' simgelemektedir. Biz daha anlamlı olması için 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde kutlanmasını düşünüyoruz. Yapmak istediğimiz yerelden, ulusala, ulusaldan, evrensele alışılmışın dışında bir şey ama bu yıldan sonra inşallah 1 Eylül'de ziyaretlerimizi yapacağız" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Günay, "Turistler sadece doğa güzellikleri için ülkemize gelmiyor. Ulaştığımız medeniyeti ve tarihi zenginliklerimizi ortaya çıkarmamız lazım. Bu yüzden müze içerisinde kullanılan birçok eşya değiştirilecektir. Geçen yıl geldiğimizde verdiğim sözleri tuttuğuma inanıyorum. Milletimizin verdiği güçle hizmetlerimizi ortaya koyuyoruz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Gelin canlar bir olalım, yoksulun hakkını alalım, zalime kılıç çalalım, Tevekkeltü - Al Allah" diyerek sözlerini tamamladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 19:14:38
Güncelleme :12 Ağustos 2009 Çarşamba 19:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?