4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hacı Bektaş-ı Veli Anma programı

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hacıbektaş-ı Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri programı belli oldu.

Hacıbektaş ilçesinde, 13. yüzyılda yaşamış olan ünlü Türk Düşünürü Hacıbektaş-ı Veli anısına düzenlenen 45. Ulusal, 19. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 16-18 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Her yıl, Türkiye genelinden ve yurtdışından gelen binlerce Alevi vatandaşın ve siyasetçilerin katılımı ile gerçekleşen törenler ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirten Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret ederek törenlere davet ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün bu yılki törenlere katılacağını söyleyen Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ziyaret ederek törenlere davet edeceklerini kaydetti. Şuna kadar bazı bakanların yanı sıra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun törenlere katılacaklarını bildirdiklerini söyleyen Ali Rıza Selmanpakoğlu, tüm siyasi parti genel başkanlarına davetiye gönderildiğini ifade etti.

Bu arada 16-18 Ağustos tarihleri arasındaki Hacıbektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri programı da belli oldu. 16 Ağustos 2008 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan tören ile başlayacak etkinlikler çerçevesinde, 15. Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü de sahibini bulacak. Açılış programının ardından törene katılanlar hep birlikte Hacıbektaş Veli Külliyesi’ni ziyaret edecek. Törenlerin ilk gününde ayrıca Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'n de Işık Çuhacıoğlu ve Vicdan Güvenç'in resim sergileri ve Hacıbektaş Veli Öğretisi konulu panel düzenlenecek.

Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın yöneteceği panele konuşmacı olarak Öğretim Görevlisi Özgür Savaşcı, Araştırmacı-Yazar Şakir Keçeli ve Edmond Brahima katılacak. 60. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan Birlik Cem Töreni, Susmayan Nefes Pir Sultan adlı tiyatro gösterisi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki halk konserleri ile törenlerin ilk günkü programı sona erecek.

Törenlerin ikinci günü ise, Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Miyase İlknur'un yöneteceği ve konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar İlhan Cem Ersever ve Araştırmacı-Yazar Gani Pekşen'in katılacağı Alevilikte Semah ve Müzik konulu panel ile başlayacak. Panelin ardından Garipdede Konuk Evi'nde Birlik Cem Töreni yapılacak ve Hacıbektaş Kültür Merkezi'nde Hoş Gelişler Ola adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. Aynı gün gece ise Cumhuriyet Meydanı’nda törene katılanlar için şiir dinletisi ve halk konseri programı düzenlenecek.

Hacıbektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin son gününde ise, gece semah ekiplerinin gösterileri ve halk konserleri yer alacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 17:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?