3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Hacıbektaş Veli Müzesi'ne rağbet

Hacıbektaş ilçesinde bulunan Hacıbektaş Veli Müzesi, Kapadokya bölgesine gelen yerli turistlerin en fazla ziyaret ettiği merkezlerin başında geliyor.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan ve içerisinde Türk-İslam Düşünürü Hacıbektaş Veli'nin de mezarının yer aldığı Hacıbektaş Veli Müzesi, Temmuz ayında Kapadokya bölgesine gelen yerli turistlerin en fazla ziyaret ettikleri merkez oldu.

Müzeyi, Temmuz ayında 118 bin 359'u yerli ve bin 791'i de yabancı olmak üzere toplam 120 bin 150 turist ziyaret etti. Temmuz ayında Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli turist sayısının 161 bin 719 olduğu göz önüne alındığında bölgeyi ziyaret eden yerli turistlerin yarıdan fazlasının Hacıbektaş Veli Müzesi'ne geldiği görülüyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından halen restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü müzeyi, her yıl 16-18 Ağustos tarihleri arasında ilçede düzenlenen Hacıbektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, bu yıl Ağustos ayında yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 13:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?