3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Hacıbektaş'ta kadınlara AB desteği

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Avrupa Birliği desteği ile Kadın Girişimcilere Destek Projesi hazırlandı.

Hacıbektaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kadın Girişimcilere Destek" projesinin tanıtım toplantısına Vali Hacımustafaoğlu ve eşi Nebahat Hacımustafaoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ve çok sayıda davetli yöre kadını katıldı. Hacıbektaş Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin ortak girişimi ile hazırlanan projenin amacının gerekli donanımı sağlayarak kadınlara iş kurmalarını temin etmek olduğunu söyleyen Vali Hacımustafaoğlu, kadınların girişimciliğini geliştirmek onların kendine olan güvenlerini arttırmak açısından projenin büyük önem taşıdığını belirtti.

Projenin kadınlara istihdam sağlamayı da amaçladığını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, "İlimizde son günlerde AB ve Dünya Bankası tarafından desteklenen 49 proje, hazırlanan 119 proje arasından kabul edilmiştir. Bu 49 projenin 10'u kadınları mesleki yeterliliklerinin arttırılması, iş sahibi olabilmeleri ve girişimciliklerini desteklemeye yöneliktir. Bunun yanında özellikle son yıllarda hükümetimizin kadın ve kız çocuklarının insan haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda ciddi ve başarılı çalışmalar yürütmektedir" dedi.

Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan ise ''Kadın Girişimcilere Destek'' projesinin, kadın girişimcilere destek verilmesi amacıyla Kaymakamlık ile Belediye iş birliğinde Avrupa Birliği (AB) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle hazırlandığını hatırlattı. Eldivan, projenin temel amacının KOSGEB ve iş geliştirme hizmeti sağlamak için kurulan İş Geliştirme Merkezleri'nin kurumsal kapasitelerini artırmak, küçük işletmelere bina konusunda ve yeni iş kurma konularında destek vermek ve yardım etmek olduğunu kaydetti.

Eldivan, projenin, yeni bir iş fikri olan, iş fikrini gerçekleştirmek için çıkış yolları ve destek arayan, geleceğini kendi elleriyle kurmak isteyen kadınlara açık bir fırsat ortamı sağlayacağını söyledi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da bu projenin Hacıbektaş'ta uygulanmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.
Projenin Türkiye genelinde AB tarafından da desteklenen projeler arasındaki en büyük farkının tamamen kadınlara yönelik olduğunu vurgulayan Selmanpakoğlu, "Türkiye'de birçok işletme hanımlara yönelik olarak belki de ilk kez burada çok önemli bir faaliyet sürdürecek. Bu da Hacıbektaşlı hanımların, son derece girişimcilik ruhuna sahip olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Toplantı daha sonra projenin Hacıbektaşlı kadınlara tanıtımı ile devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 11:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?