4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hakem kursu start aldı

Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen, ‘Uluslararası Artistik Jimnastik Bayanlar Hakem Kursu’ Nevşehir'de başladı.

Türkiye Jimnastik Federasyonu'nun 2009 yılı faaliyet programında yer alan ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Artistik Jimnastik Bayanlar Hakem Kursu'na Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Mısır'dan 20 hakem adayı katılıyor. Uluslar arası Jimnastik Federasyonu Bayanlar Teknik Komite Başkanı Nelli Kim tarafından verilen kurs 07 Ağustos 2009 tarihine kadar sürecek ve kurs sonrasında yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılar, Uluslararası Artistik Jimnastik Hakemi olacak.

Kursun açılışında konuşan Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintamur, Nevşehir'de artistik jimnastik alanında böylesine önemli bir kursa ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Önümüzdeki yıllarda bu branşta ulusal ve uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapmak istediklerini kaydeden Çintamur, bu konuda federasyon nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Uluslararası Jimnastik Federasyonu Bayanlar Teknik Komite Başkanı Nelli Kim ise, kursun gerçekleştirildiği Kapadokya bölgesine hayran kaldığını ifade ederek, "Artistik Jimnastikte aynı zamanda farklı kültürlerle tanışmak ve farklı çoğrafyaları görmekte önemli. Bu nedenle kurs sonrasında bu bölge ile ilgili izlenimlerimi Uluslararası Jimnastik Federasyonu Başkanı ve diğer üyeleri ile de paylaşarak burada bir federasyon toplantısı ve organizasyon düzenlenmesini teklif edeceğim." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 18:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?