4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Haksever’den gazetecilere eğitim

GAZETECİ HAKSEVER’DEN, GAZETECİLERE HABERCİLİK EĞİTİMİ

Gazeteci-yazar Oğuz Haksever, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Gazetecilik Meslek Edindirme Kursu’na katılan gazetecilere, televizyon haberciliği konusunda bilgiler aktardı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de katıldığı eğitimde, Haksever geçmişten günümüze kadar uzanan bir çizgi içerisinde televizyon haberciliğindeki bilgi ve tecrübelerini gazetecilerle paylaştı.

Günümüzde televizyon haberciliğinin artık öykülendirilmiş habercilik ağı içerisinde ortaya konulmaya başlandığını belirten Haksever, habercilikte habere imza atan gazetecinin vicdanının ortaya çıktığını, bununda yapılan işin düzgün yapılmasından geçtiğini söyledi. Türkiye’de gerçek manada televizyon haberciliğinin kitabının yazılması gerektiğine inandığını dile getiren Haksever, yazılı haberciliğin bir el kitabının olmasına karşın, televizyon haberciliğindeki bu eksikliğin halen giderilememiş olduğunu ifade etti.

Teknolojideki son gelişmelerin televizyon haberciliğini de etkilediğini vurgulayan Haksever, artık televizyon haberciliğinin 3G sistemi ile anlık gelişmeleri bile milyonlarca insana aktarabildiğini söyledi. Bu durumun televizyon ve radyo haberciliği noktasında bilgi edinme kaynağı olmaktan çıkardığını kaydeden Haksever, internet, cep telefonu gibi teknolojik yeniliklerin bunda önemli payının olduğunu belirtti.

Televizyon haberciliğinde oto kontrol sisteminin ciddi ölçekte ortaya konulması gereğini de ifade eden Haksever, yaklaşık 2 saat süren eğitimin ardından gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAZETECİ HAKSEVER’DEN, GAZETECİLERE HABERCİLİK EĞİTİMİ
GAZETECİ HAKSEVER’DEN, GAZETECİLERE HABERCİLİK EĞİTİMİ
GAZETECİ HAKSEVER’DEN, GAZETECİLERE HABERCİLİK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 11:49:04
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 12:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?