4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Halk Eğitim Merkezi'nden yeni kurslar

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan kurslara vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri bildirildi.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yaşar Kurt, 2008-2009 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından il merkezinde ilk etapta 'Ana-Kız Okula' kampanyası çerçevesinde 3'ü 1. kademe ve 1'i de 2. kademe olmak üzere 4 ayrı okuma yazma kursu açtıklarını söyledi. Bunun yanı sıra 15 Eylül 2008 tarihinde, Temel Bilgisayar ve Okul Öncesi Kadrosuz Usta Öğreticisi kurslarını başlattıklarını ifade eden Kurt, Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan mahkumlar için ise fayans ve karo döşeme kursu açtıklarını kaydetti.

Açılan kurslara her yaş grubundan vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ve kendilerine gelen istekler doğrultusunda yeni kurslar açmayı sürdüreceklerini söyleyen Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yaşar Kurt, "Usta öğreticilerimiz tarafından yapılan anketlerle vatandaşlarımızın bizlerden en çok hangi kursları açmamızı istediklerini tespit ettik ve bu doğrultuda yeni kurslar planladık. Ekim ayının ikinci haftasından itibaren biçki-dikiş, el sanatları, nakış, bilgisayar, benim ailem, çocuk bakıcılığı, yabancı dil, kuaförlük, aerobik ile grafik ve resim kursları açacağız" dedi.

Halen kurs kayıtlarının sürdüğünü belirten Kurt, kurslara katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 10:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?