5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Halk oyunları grup yarışması başladı

HALK OYUNLARI GRUP YARIŞMASI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, Halk Oyunları Grup Yarışması Nevşehir'de başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları arası Geleneksel ve Stilize Dalları Halk Oyunları Grup yarışması Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda başladı. 2 gün sürecek olan yarışmaya Amasya, Erzincan, Kayseri, Kahraman Maraş, Sivas ve Tokat illerinden gelen olan örgün ve yaygın eğitim kurumları halk oyunları ekipleri katılıyor.

Grup yarışmalarının başlamasıyla sabah erken saatlerde halk oyunları ekiplerinden oluşan kortej, Nevşehir Belediyesi Bando Takımı öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ticaret Borsası Kavşağı'ndan Nevşehir Valiliği önüne kadar yürüyen yarışmacı ekipler daha sonra Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmanın açılışına Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'da katıldı. Fatsa burada yaptığı konuşmada, yarışmacı ekipleri Nevşehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek tüm öğrencilere başarılar diledi.

HALK OYUNLARI GRUP YARIŞMASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 14:36:02
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 17:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?