4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hastane inşaatında sona doğru

Nevşehir Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği halinde 2000 Evler Mahallesi'nde yapımına geçen yıl başlanılan 324 yatak kapasiteli Devlet Hastanesinin kaba inşaatı tamamlandı.

Nevşehir'de sağlık hizmetlerinin istenilen niteliklerde yürütülmesi amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde projelendirilen ve arsası Nevşehir Belediyesi'ne ait eski Karayolları 67. Yol Şube Şefliği arazisinin TOKİ'ye verilmesi karşılığında yapımına 31 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde geçen yıl sonuna doğru başlanılan 324 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarda hastanenin kaba inşaatının tamamlandığı ve çalışmaların iç birimlerde yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Türkiye genelinde farklı bir mimari anlayış içerisinde ortaya konulan projenin Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanması ile başlatılan çalışmaların bu yılın sonu veya 2010 yılının ilk aylarında hizmete gireceği kaydedildi. 324 yatak kapasiteli Devlet Hastanesinde, sağlık birimlerinin etkinliği ile bölge hastanesi konumunda vatandaşlara hizmet vermesi planlanıyor.

Çok sayıda poliklinik hizmet alanlarının yanı sıra tek ve çift kişilik yataklı tedavi odaları ile Türkiye genelindeki Devlet Hastane anlayışının da çağın gereklerine uygun bir değerle ortaya konulacağı Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ayrıca 500 araçlık otopark ve bir de helikopter pisti de yer alacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 15:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?