7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

Hava kirliliğine gözetim

Türkiye genelinde hava kirliliğinde havası ikinci derecede kirli iller arasında bulunan Nevşehir'de hava kirliliği izleme istasyonunun önümüzdeki aylarda kurulması planlanıyor. 

Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, kurulması planlanan sistemle birlikte artık hava kirliliğinin online sistemle devamlı izlenebileceğini ve bu sayede kirliliğin önüne geçilmesi konusunda önemli bir adım atılacağını söyledi. 

Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, en geç 2007 yılı içerisinde kurulması planlanan izleme istasyonunun Nevşehir açısından yararlı bir çalışma olacağına işaret ederek, "Çevre kirliliği deyince gürültü kirliliği, görüntü, toprak, su ve hava kirliliğinden bahsetmek mümkün. Çevre kirliliği deyince ilimizde hava kirliliği 2. derece kirli iller arasında. Önümüzdeki aylarda Nevşehir'de hava kirliliği izleme istasyonu kurulacak. Artık online sistemle birlikte havamızın ne derecede kirli olduğunu izleme fırsatı elde edeceğiz. Bununla ilgili belediyelerimiz ve vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Çevre kirliliği deyince yakıtlardan kaynaklanan sıkıntı söz konusu. İlimizde trafikteki araç sayısının yüksek oluşu, kirliliğin artışı konusunda önemli bir etken. Bu konuda araç sürücülerinin zamanında araçlarının kontrollerini yaptırmaları gerekiyor. İlimiz genelinde su arıtma tesisleri olmadığı için bu konuda da sıkıntımız var. Evsel atıklar direkt Kızılırmak'a gidiyor. Nevşehir Belediyesi'nin bu konuda önemli bir çalışması var. Bu çalışma ile birlikte Nevşehir merkez başta olmak üzere çevre belediyelerin de atıklarının bertarafı sağlanmış olunacak. Halkımızın çevre kirliliği konusunda ilgisi yetersiz. Gerekli hassasiyeti göstermediklerini görüyoruz. Turizmcilerimiz de beklendiği oranla hassas değiller. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler de bu kirlikten oldukça rahatsızlar" dedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 12:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?