4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Haydi hanımlar okula!

NEVŞEHİR'DE OKUMA-YAZMA KURSLARI

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yetişkinler için açılan okuma-yazma kurslarında 112 kursiyer eğitim görüyor.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yaşar Kurt, yaptığı açıklamada, okuma-yazma seferberliği kapsamında il merkezinin yanı sıra çeşitli köy ve kasabalarda okuma-yazma bilmeyenlerin tespit edildiğini söyledi.

Çoğunluğunu 45 yaş ve üzeri kişilerin oluşturduğu okuma-yazma bilmeyenlerin rehber öğretmenler tarafından ziyaret edilerek kurslara davet edildiklerini ve kurs devamlılıklarının sağlanmaya çalışıldığını ifade eden Kurt, şu anda 6'sı il merkezinde diğerleri de Göre ve Kaymaklı beldelerinde olmak üzere 8 okuma-yazma kursu açtıklarını kaydetti.

Açılan kurslarda şu anda 112 kursiyerin eğitim gördüğünü belirten Yaşar Kurt, "Okuma-yazma bilmeyenlerin tamamına yakını 45 yaş ve üzeri insanlardan oluşuyor. Bunların önemli bir bölümü de göç ile Nevşehir'e gelmiş kişiler. Bu kişilerin okuma-yazma öğrenmeleri için rehber öğretmenlerimiz kendilerini ziyaret ederek kurslara davet ediyor" dedi.

NEVŞEHİR'DE OKUMA-YAZMA KURSLARI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 12:42:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 12:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?