4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hayırsever aileden eğitime destek

Ürgüplü hayırsever Sağdıç ailesi, Ürgüp TESAN Anadolu Öğretmen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu yapımı için protokol imzaladı. Hayırsever aile tarafından yaptırılacak olan 1 milyon TL maliyetli yurt binası, 2010-2011 eğitim öğretim döneminde hizmete girecek.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde hayırsever İnşaat Mühendisi Veysel Sağdıç ve ev hanımı eşi Ayşe Dudu Sağdıç tarafından, TESAN Anadolu Öğretmen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu yaptırılacak. 100 öğrenci kapasiteli olan ve 1 milyon TL harcama ile 18 ay içerisinde tamamlanması planlanan yurt binasının yapımı için Nevşehir Valiliği'nde bir protokol töreni düzenlendi.

Hayırsever aileyi makamında kabul eden Nevşehir Valisi Osman Aydın, yatırımların en önemli olanının insana ve eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, Sağdıç ailesini örnek davranışlarından dolayı tebrik etti. Vali Aydın, "Ürgüp ilçemizde bulunan okulumuz ve bu okulumuza ait kız öğrenci yurdu hayırseverlerimiz tarafından eğitime kazandırıldı. Okulun en önemli ihtiyacı olan erkek öğrenci yurdunun da yine bir hayırsever tarafından karşılanması bizleri son derece mutlu etti. Bu davranışın tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyor ve Sağdıç ailesini bu hayırlı bağışları için kutluyorum" dedi.

Hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç ise, yıllardan beri en büyük hayalinin eğitim için bağış yapmak olduğunu ve bu hayalini eşi ile birlikte gerçekleştirmelerinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Sağdıç, "Eşim ve ben sürekli olarak eğitim için bir şeyler yapmak istiyorduk. Emekli İnşaat Mühendisi olan eşimde okul yıllarında sürekli olarak yurtlarda kaldığı için Ürgüp ilçesine yurt yaptırmaya karar verdik. Şu anda çok büyük huzur içerisindeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yurt yapımına ilişkin protokol Nevşehir Valisi Osman Aydın ve Ayşe Dudu Sağdıç tarafından imzalandı. Protokol imza töreninde Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'da hazır bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 13:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?