6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Hayırsever iş adamından sağlık ocağı

Nevşehirli hayırsever iş adamı Hasan Yalçın ve eşi Hasibe Yalçın tarafından, Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar kasabasına sağlık ocağı yaptırılıyor. 

Ağustos ayında sağlık hizmeti vermeye başlayacak Hasan ve Hasibe Yalçın Sağlık Ocağı'nın temel atma törenine Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Belediye Başkanı Hasan Ünver, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, Osman Seyfi ve kasaba halkı katıldı. Açılış töreninde konuşan Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir'in son zamanlarda birçok sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi. Yakında Nevşehir'in üniversitesine de kavuşacağını anlatan Hacımustafaoğlu, devlet ve vatandaş iş birliği ile birçok sorunun çözülebileceğine dikkati çekti. İlin sorunlarının çözülmüş durumda olduğunu anlatan Hacımustafaoğlu, şöyle konuştu: "Komşu illerin hepsine otoyollarla, bölünmüş yollarla bağlandık. Üniversitemiz değerli milletvekillerimizin gayreti ve katkısıyla bir iki ay içinde kurulmuş olacak. Hepimizin eksikliğini hissettiği hava yolu uçuşları Türk Hava Yolları tarafından başlatıldı. Nevşehir'e gerçekten son yıllarda büyük hizmetler yapıldı. Nevşehir sizlerin uyum ve desteği ile daha büyük işleri gerçekleştirecektir." 

Hasan Yalçın ve eşi Hasibe Yalçın'ın örnek bir davranış sergilediklerini belirten Nevşehir Millitvekili Osman Seyfi, insan sağlığının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Sağlık hizmetleri büyük hizmetlerdir. Son yıllarda iktidarımız döneminde sağlıkta büyük reform gerçekleşti. Artık hastanelerde rehin kalan cenaze ve hasta haberlerini, eczane kuyruklarında bekleyen vatandaşları duymuyoruz. Bu gibi hizmetler devam edecektir" Nevşehirli hayırseverlerin daha önce yaptıkları hizmetleri anlatan Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı ise Nevşehir'e yardımda bulunan hayırseverlerle gurur duyduklarını söyledi. 

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış da, devletin insanların sağlık huzur ve güvenliği için her türlü fedakarlığı yapmakta olduğunu belirterek, "Her şeyi devletten beklemek doğru değildir. Milletimizin, özellikle varlıklı kişilerin de bu gibi hizmetlerde katkısı olması gerekir" açıklamasını yaptı. Nevşehirli iş adamı Hasan Yalçın ise sağlık alanına yapılacak yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek "Sağlık ocağının bir an evvel tamamlanıp, en kısa sürede hizmete açılması için elimizden geleni yapacağız. Bugün sağlık ocağı yaptırıyoruz, inşallah daha sonra başka hizmetlerde de bulunuruz" dedi. 

Sağlık ocağının temelini; Vali Asım Hacımustafaoğlu, Belediye Başkanı Hasan Ünver, milletvekilleri Mehmet Elkatmış, Rıdvan Köybaşı ve Osman Seyfi birlikte attı.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 12:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve olçay IP: 88.229.182.xxx Tarih : 9.04.2007 17:49:37
Bencede demin ki gibi aşevinden 2 ton et vermeleri gibi bu da çok güzel bir hayırseverliktir.Ama bana göre bu hayırseverlik bana daha ii geldi.Aşevinden 2 ton verilen et insanların karınlarını doyurmasına yardımcı oluyor.Sağlık ocağı açılması ise insanların sağlığı için olan bir hayırseverliktir.