4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hayırsever vatandaşlara teşekkür

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Nevşehir'de hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan okulların açılışını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Nevşehir'deki gezi ve temasları sırasında Derinkuyu ilçesini ziyaret etti. Burada hayırsever Mehmet Ekmekçi tarafından yaptırılan ve yaklaşık 2 milyon YTL'ye mal olan 14 derslikli Mehmet Ekmekçi Lisesi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu.

Çelik, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Bir öğrencinin ilçelerinde spor salonu bulunmadığını belirtmesi üzerine, Çelik ilçeye kısa sürede bir spor salonu yapılacağı sözünü verdi.

Çelik, eğitime katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür ederek, "Hayırsever Mehmet Ekmekçi ve eşi Zeliha Hanım'ın artık bu okulda okuyan 280 manevi evladı var. Mehmet Ekmekçi ismi sadece bu lisenin adında yazılmayacak, aynı zamanda gençlerimizin diplomasında yazılacak. Aynı zamanda onların velilerinin gönlünde ve çocuklarımızın gönlünde yazılacak. Eminim ki Derinkuyulular da sizi hep rahmetle yad edecektir. İnsanların gönlüne girebilmek için bu gibi eserleri bırakmamız gerekiyor. Hali vakti yerinde olan insanlar, ancak insanlığın yararına bu tür eserler bırakarak ebedileşirler. Onlar bu alemden göçüp gitseler bile onların isimleri bizim gönlümüzde kalır, bu okullarımızın alnında kalır" dedi.

Bakan Hüseyin Çelik, konuşmasının ardından hayırsever Mehmet Ekmekçi'ye 'Takdir Belgesi' vererek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Nevşehir'in Ürgüp ilçesine geçen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Rıtvan Köybaşı ve Mahmut Dede, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile daire müdürleri, burada da merhum Hasan Hüseyin Samur tarafından yaptırılan yurt binasının ve TESAN A.Ş. tarafından yaptırılan Ürgüp Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Buradaki törende konuşan TESAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Erdoğan, "Ülkemizin parlak geleceğini hazırlamada üstün katkıları olacağına inandığımız Ürgüp Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, gençlerimizin ve ulusumuzun hizmetine sunmaktaki rolümüzden büyük mutluluk duyuyoruz. Bizi bu günlere hazırlayan, içinde bulunduğumuz ortamı tesis eden, bu hizmeti yapmak için teşvik eden tüm kurumlara ve mensuplarına teşekkür ederiz" dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise yurt binasını yaptıran hayırsever Hasan Hüseyin Samur'un yaklaşık 3 ay önce hayatını kaybettiğini hatırlatarak verdiği emeklerden dolayı ailesine teşekkür etti. Yurdun tamamlanabilmesi için hayırsever Hasan Hüseyin Samur'un büyük gayret sarf ettiğini ifade eden Hacımustafaoğlu, "Yurt binamızın yanında yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesi de Ürgüplü gençlerin eğitimine önemli katkılar sağlayacak. Burayı Türkiye'nin en güzel okullarından biri haline getireceğiz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de eğitime yapılan bu katkıların önümüzdeki dönemde de sürmesini dileyerek hayırsever vatandaşlara ve kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yurt binası ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışı, Bakan Çelik, Vali Hacımustafaoğlu ve AK Parti Nevşehir milletvekilleri tarafından yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra Nevşehir'in Gülşehir ve Acıgöl ilçesinde devlet ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan okulların açılışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 20:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muso 50 IP: 88.231.150.xxx Tarih : 8.11.2008 11:32:38

lütfen meb bakanı yeniçeşme i.ö.o yuda ziyaret etsin hep kolejleri ziyaret ediyor