3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Hayvan pazarı hareketlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte, Alacaşar yolu üzerinde Pazartesi günü açık olan Nevşehir Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı hareketliliği başladı.

Geçtiğimiz haftalara göre pazarda bu hafta yoğun bir satış hareketliliği dikkat çekti. Pazar girişinde Nevşehir Ticaret Borsası ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri satış için getirilen hayvanları, herhangi bir hastalığa karşı kontrol ediyor.

Pazarda küçükbaş hayvanlar 400 ila 700 TL arasında satışa sunulurken, büyükbaş hayvanların fiyatı ise 2 bin TL ile 8 bin TL arasında değişiyor. Kurbanlıkların geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 düşük fiyattan satıldığını belirten satıcılar, buna karşın artan yem fiyatlarından şikayetçi.

10 yıldır besicilik yaptığını ve her yıl Bayram öncesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan sattığını belirten Ümit Akbaş isimli besici: "Geçtimiz yıl 4 Bin TL'ye sattığımız büyükbaş bir hayvanı bu yıl 3 Bin 500 TL'ye satamaz hale geldik. Hayvan fiyatları sürekli düşüyor ama yem fiyatları yüzde 80'lere varan oranda yükseliyor. Bu gidişle bölgede hayvancılık üretimi yok denecek kadar azalacak." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2012 Salı 17:39:24
Güncelleme :9 Ekim 2012 Salı 17:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?