4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hedef; dünya kenti olmak

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in bir dünya kenti olmasını ana ilke olarak belirlediklerini ifade ederek, bugüne kadar yapılan yatırımların temel odağında bu ilkenin etkili olduğunu söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Ünver, Nevşehir'in bir dünya kenti olmasının en temel şartının modern ve çağdaş bir anlayış içerisinde sağlıklı alt ve üst yapının oluşturulması olduğunu söyledi. Ünver, 2004-2008 yılları arasındaki Nevşehir Belediyesi'nin tüm yatırımlarında bu düşüncenin etkisinin gözlemlenebileceğini söyledi.

Sahip olduğu doğal, kültür ve tarih hazineleri ile öteden beri Nevşehir'in bir dünya kenti haline gelmesi için ciddi potansiyel oluşturduğunu kaydeden Ünver, "Her zaman için saygıdeğer halkımızın, çağın gerektirdiği belediyecilik hizmetlerinden en üst seviyede yararlanmalarının en temel hakları olduğu düşüncesiyle mesai kavramını ortadan kaldırarak çalışıyoruz. Temelde taşıdığımız tek düşüncemiz, sahip olduğu değerleri ile geçmişten beri gerçekte bir dünya kenti özelliğini taşıyan böylesine önemli bir şehrin, sağlıklı bir alt ve üst yapı yatırımları ile bu tanıma daha da uygun hale gelmesi. Geçmişte bu değerli halkın hayal olarak gördüğü, yıllardan beri yılan hikayesine dönen yatırımlara, saygıdeğer Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra hükümetimiz ve bizimle her zaman bir ve beraber olan değerli milletvekillerimiz Rıdvan Köybaşı, A. Erdal Feralan ve Mahmut Dede'nin de destekleri ile büyük bir hızlılık kazandırdık. Yapılmaz deniliyordu, yapılması için hayallerin bile yeterli olamayacağı çeşitli platformlarda dile getiriliyordu. Ama Allah'a şükürler olsun ki artık ciddi bir yatırım atağı ile Türkiye genelinde örnek oluşturabilecek projelerle gerçek gücümüzü ortaya koyuyoruz. Nevşehir Yeni Adnan Menderes Terminali, Pazar Yeri ve Devlet Hastanesi projelerimiz gerçekten ülke genelinde örnek projeler. Sevgili halkımız da kendilerini daha iyi şartlarda yaşatabilecek çalışmaların farkındalar, onlardan aldığımız destekle bizler bu yatırımları gerçekleştiriyoruz" dedi.

“DURMAK YOK YOLA DEVAM”

Ünver, Nevşehirlilerin yıllardan beri çevresindeki kentler ve sonrasında da çeşitli vesilelerle ziyaret ettiği kentlerle Nevşehir'i kıyaslayıp, imrenmeden öte bir şey yapamadığını belirterek, artık imrenen bir kent olgusunun dışında imrenilen bir kent olgusunun vatandaşlarda hakim olduğunu söyledi.

Ünver, "Her şeyin en iyisine layık olan Nevşehirli vatandaşlarımız gerek bugüne ve gerekse geleceğe artık daha güven dolu bakabilir. Halkımız bizim baş tacımız, birlik ve beraberlik içerisinde gerek günümüzde ve gerekse de gelecekte daha yaşanılır bir şehir oluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu uzun soluklu çalışmada yeniden ifade ediyoruz ki durmak yok yola devam. Biz halkımıza yük olmaya değil, onların yükünü alıp, kendi sırtımıza yüklemek suretiyle yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 11:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?