5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Hem öğreniyor hem kazanıyorlar

HEM ÖĞRENİYORLAR,HEM AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Nevşehir Belediyesi bünyesinde kurulu bulunan Nevşehir Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi'nde açılan kurslara katılan bayanlar,hem öğreniyor ve hem de öğrendiklerini pratiğe döküp aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyorlar.

Nevşehir'de kadınların eğitimlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için Kapadokya Eğitim Merkezi ve Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi aracılığıyla çeşitli kurslar düzenleyen Nevşehir Belediyesi, kadınların işgücünün bilgi ve beceriye dayalı olarak ekonomik alanda etkinliğini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kadın Üst giysileri dikimi, Mutfak takımları hazırlama , Elde Kurdela işi ve Tel Tırma kursları ile kadınlar, bilgi ve becerilerini tecrübeli usta öğreticiler yardımıyla ortaya çıkartırken ,eğitim aldıkları konularda da önemli çalışmalar yapıyorlar.

4 aylık bir eğitim döneminin hemen ardından kurs çalışmalarında teorik bilgilerini pratiğe çeviren bayanlar, özellikle atıl durumdaki çeşitli kumaş parçaları ile evlerini oldukça farklı bir şekilde süslemenin de zevkini yaşıyorlar.

Kadın , erkek ve çocuk giysileri dikiminde de hünerlerini artırmayı başaran kadınlar, bu çalışmaları ile aile bütçelerine de önemli katkılar sağlıyorlar.

HEM ÖĞRENİYORLAR,HEM AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 12:35:05
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 18:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?