3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Her bebeğe bir fidan

NEVŞEHİR'DE HER YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN BİR FİDAN DİKİLECEK

Çevre ve Orman Bakanlığı’nca 'Birlikte Büyüsünler' sloganıyla başlatılan 'Her Bebek Bir Fidan' projesi kapsamında Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, kentte dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikecek.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, şu anda Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü kanalıyla bu yıl içerisinde dünyaya gelen yaklaşık bin 293 bebeğin ismini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Bebek isimlerinin plakalarla fidanların üzerine takılacağını belirten Bircan, fidanların Ürgüp yolu üzerinde belirlenen ağaçlandırma sahasına dikileceğini anlattı. Bircan, bu ay içinde ilk fidanların dikimine başlanacağını ifade etti. Alanın fidan dikimine hazır hale getirileceğini ifade eden Eren Bircan, buranın dolmasının ardından projenin ağaçlandırma programında bulunan diğer alanlarda devam edeceğini söyledi. Eren Bircan, ailelerin çocuklarının isminin bir ağaca verilmesi için her hangi bir girişimde bulunmasına gerek olmadığını da belirterek, "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bize her ay yeni doğan bebeklerin isimlerini gönderecek. aileler her hangi bir masrafa girmeden çocuklarının adına ağaç dikilmiş olacak" diye konuştu.

Ağaçların bebeklerle birlikte büyüyeceğini belirten Bircan, bu durumun hem gelecek neslin hem de ailelerinin ağaçlara, ormanlara ve çevreye karşı daha duyarlı olmasına katkı sağlayacağını söyledi.

NEVŞEHİR'DE HER YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN BİR FİDAN DİKİLECEK
NEVŞEHİR'DE HER YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN BİR FİDAN DİKİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 10:30:05
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 13:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nevsehirli IP: 76.66.166.xxx Tarih : 11.11.2009 18:41:07

gercekten cok guzel bir proje..hayirli ugurlu olsun insaallah