4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hitabet yarışması yapıldı

 

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları'nın başlatmış olduğu 'Siyaset Kürsüsünde Bende Varım' adlı hitabet yarışması Nevşehir'de yapıldı.

Kadının siyasette görünürlülüğünü artırmak amacıyla tüm Türkiye genelinde AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından başlatmış olduğu 'Siyaset Kürsüsünde Bende Varım' adlı hitabet yarışması Nevşehir'de de gerçekleştirildi. Nevşehir Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen yarışmaya AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut , AK Parti Kadın Kolları üyeleri ve yarışmacılar katıldı.

Yarışmanın açılışında konuşan AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Berrin Şahin, Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmanın amacının siyasi alandaki işlevleri ve siyasete katkıları göz ardı edilemeyecek olan kadınlara siyasi söylem, üslup ve genel iletişim becerileri kazandırmak ve siyasette daha görünür ve etkin olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Şahin, "Kimi insanlar meslekleri gereği zaman zaman küçük veya büyük topluluklara hitap eden konuşmalar yapmak durumundadır. Bunların başında öğretmenler, din adamları ve siyasetçiler gelmekte. Günümüzde bu çerçeve daha da genişletilmiş ve bu doğrultuda yeteneği olan kadınlarımıza fırsat vererek, kadınlarımızın bu alanda ne kadar başarılı olduğu, bu yarışma ile bir kez daha ortaya çıkacak" dedi.

AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Şahin'in konuşmasının ardından oluşturulan jüri ile yarışmaya geçildi. 8 kadının katıldığı yarışmada jüri üyeliğini ise AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Temsilcisi Selma Çam, Eğitim Bir-Sen Nevşehir İl Temsilciliği Kadın Kolları Basın Yayın Sekreteri Fatma Aygün, Nevşehir Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hazar yaptı. Yarışma sonunda Emine Hilal adlı ev hanımı birinci olurken, Hacer Başgelen ikinci ve Seyhan İnanıcı da üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri ve plaketleri AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan ve İl Başkanı Ersan Erkut tarafından verildi.

Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada, jürilerin tespit ettiği 81 il birincisi, Ankara'da 22-26 Aralık tarihlerinde 5 günlük bir eğitime tabi tutulacak. İl birincileri etkili sunum teknikleri, içerik tasarımı, diksiyon, ses ve nefes teknikleri, kürsü hakimiyeti gibi eğitimleri aldıktan sonra 27 Aralık'ta çeyrek final yapılarak, burada 20 yarı finalistler belirlenecek.

Bu finalistler bir gün boyunca 3 farklı hocadan son kez hitabet dersi alacak ve final için yarışacak. Yarı final sonunda belirlenen 3 finalist, 28 Aralık Pazar günü aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu ünlü jüri üyelerinin önünde hünerlerini gösterecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:10:10
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 12:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?