5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Hollandalı eğitimciler Nevşehir'de

HOLLANDALI EĞİTİMCİLER NEVŞEHİR'DE

Hollanda Eğitim Bakanlığı Hizmet içi Daire Başkanlığı'nda Eğitimci olan Mehmet Ali Ocak Başkanlığında bir gurup eğitimci Nevşehir'de Özel Kardelen Koleji'ni ziyaret ederek eğitim öğretim hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Türkiye'de verilen eğitim sistemini incelemek ve Hollanda'daki Türk öğrencilere daha iyi eğitimi verebilmek amacıyla Nevşehir'e gelen Hollandalı heyet, ziyaret ettikleri Özel Kardelen Koleji'nde derslere katıldı, öğrenci ve öğretmenler ile tanışıp verilen dersleri incelediler. Heyet öğrenciler ile ders saati boyunca sohbetler ederek gelecekteki hedeflerinin neler olduğunu, derslerin nasıl geçtiği yönündeki soruları yönelterek öğrencilerin vermiş oldukları cevapları sık sık not etti.

Hollandalı Eğitimcilerin başkanlığının yapan ve Hollanda Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Daire Başkanlığında eğitimci olan Mehmet Ali Ocak yaptığı açıklamada, Hollanda'da yaklaşık 450 bin Türk yaşadığını ve burada bulunan Türk öğrencilere daha güzel bir eğitim verebilmek amacıyla incelemeler yapıldığını söyledi.

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan ise, Hollanda'dan gelen eğitimcileri misafir ettikleri için son derece mutlu olduklarını söyledi.Kaplan ayrıca yapılan bu ziyaret sonrasında Türkiye'deki eğitim öğretim incelemelerinin sonundan Hollanda'da yaşayan ve eğitim gören Türk öğrencilerin eğitimlerinin daha kaliteli bir sistemde olmasının da ayrı bir mutluluk verdiğini sözlerine ekledi.

HOLLANDALI EĞİTİMCİLER NEVŞEHİR'DE
HOLLANDALI EĞİTİMCİLER NEVŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 15:05:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 15:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?