5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Hollandalı öğrenciler Nevşehir'de

HOLLANDALI ÖĞRENCİLER NEVŞEHİR'DE

Comenius Projesi kapsamında Hollanda'dan Nevşehir'e gelen 30 öğrenci, 3 gün süreyle Türk öğrencilerin evlerinde kalarak Türk kültürünü yakından tanıyacak.

Özel Kardelen Koleji ile 4 yıldır kardeş okul ilişkilerini sürdüren Holanda'nın Areenthen Koleji'nin 3 öğretmen ve 3 öğrencisi Comenius Projesi kapsamında Nevşehir'e geldi. 3 günlük Nevşehir programlarına Özel Kardelen Koleji'ni ziyaret ederek başlayan Hollandalı öğretmen ve öğrenciler burada Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan ve okul öğrencileri tarafından karşılandı. Okul konferans salonunda halk oyunları ve Kardelen Koleji Ritim Grubu gösterilerini izleyen misafir öğrenciler daha sonra evlerinde kalacakları Türk öğrenciler ile tanıştı.

Areenthen Koleji Comenius Projesi Sorumlusu Aod Van Mameren yaptığığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hollandalı eğitmen, "Türkiye'yi uzun süredir merak eden öğrencilerimiz ile birlikte Kapadokya'ya gelmekten çok mutluyuz. Özel Kardelen Koleji'nin ev sahipliğinde öğrencilerimizle birlikte hem Türk eğitim sistemini inceleme hem de Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacağız." dedi.

HOLLANDALI ÖĞRENCİLER NEVŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 12:43:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 12:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?