3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Hollandalı sanatçının Kapadokya aşkı

Turist olarak geldiği Kapadokya'ya yerleşen Hollandalı heykeltıraş Charlotte van den Akker, kendisine ilham kaynağı olan bölgeye hayran olduğunu söyledi.

Ülkesinde uzun yıllar resim ve heykel sanatı ile ilgilendikten sonra Hititlerin yaşadığı Anadolu topraklarını görmek amacıyla 2003 yılında peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesine gelen Hollandalı heykeltıraş Charlotte van den Akker, bölgeye hayran kaldığını ve burada yaşamaya karar verdiğini söyledi.

Bölgenin el sanatları ile ünlü turizm merkezi Avanos ilçesinde satın aldığı evde yaşamaya başlayan ve burada kurduğu atölyesinde sanatsal faaliyetlerini sürdüren Hollandalı sanatçı, Türkiye'de yaşamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Charlotte van den Akker, "Çocuk yaşlarda başlayan sanat merakım ilk yıllarda resim üzerine yoğunlaştı. Belli bir süre sonra bundan zevk almadığımı düşündüm ve resim yapmayı bıraktım. Heykele yönelmeye başladığım sıralar ise turist olarak geldiğim Kapadokya bölgesi beni çok etkiledi. Doğa harikası peribacaları arasında sanki bir rüya alemindeydim ve burada çok güzel heykeller yapabileceğimi fark ettim" diye konuştu.

Avanos ilçesindeki Sanayi Mahallesi'nden bir ev satın alarak Kapadokya'ya yerleştiğini belirten Hollandalı heykeltıraş, burada zamanının büyük bir bölümünü evinin içerisindeki atölyesinde geçirdiğini kaydetti. Bölgenin bir sanatçı için oldukça ilham verici bir mekan olduğunu ve burada çok güzel eserler yaptığını belirten Charlotte van den Akker, özellikle insan yüzleri üzerine yaptığı çalışmalarını zaman zaman yurt dışındaki sergilerde sanatseverlerin beğenisine sunma imkanı da bulduğunu belirtti.

Son olarak İtalya'nın Blogna kentinde katıldığı bir sergide iki eseri ile ödül kazandığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Charlotte van den Akker, "Taşlara karşı içimde büyük bir sevgi var. Taşlar ve çamurla uğraşmak bana büyük zevk veriyor. Bunun için Avanos ilçesi muhteşem bir yer. Müthiş doğasının yanı sıra burası bir sanat merkezi. Çok sakin bir yer ve burada çok mutluyum. Monoton bir hayatım olduğu doğru ancak burada ortaya çıkardığım eserler bana mutluluk veriyor. Son olarak İtalya'da bir sergiye davet edildim. Burada çeşitli alanlarda ödüller dağıtıldı ve ben de iki eserimle ödül aldım. Bunun ardından yurt dışındaki bazı sergiler için aldığım davetler var. Bu yıl bazı sergilerde eserlerimi sergileme fırsatı bulacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 11:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?