4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hollandalı turisti kurtarma operasyonu

Göreme beldesi yakınlarındaki vadileri tek başına gezerken dengesini kaybedip 25 metre yükseklikten düşen Hollandalı turist, aralarında Göreme Belediye Başkanı Fevzi Günal'ın da bulunduğu bir grup belediye çalışanı ve vatandaş tarafından kurtarıldı.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini gezmek için Uçhisar beldesine gelen Hollandalı Srhderik Willhem (60), buradaki bir konaklama tesisine yerleşti. Bugün Göreme beldesi yakınlarındaki İçeridere Vadisi'ni gezmeye çıkan Hollandalı turist, bulunduğu yerden tırmanıp başka bir yere geçmeye çalışırken ayağının kayması üzerine dengesini kaybederek yaklaşık 25 metre yükseklikten düştü.

Vadide geziye çıkan İspanyol bir kadın turist, Hollandalı Srhderik Willhem'in yardım çağrısını duyunca durumu Göreme Belediyesi'ne bildirdi. Göreme Belediye Başkanı Fevzi Günal, bir grup belediye çalışanı ve vatandaşla birlikte İçeridere Vadisi'ne gitti. Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri de olay yerine sevk edildi. Ekipler, İçeridere Vadisi'nde 25 metre yükseklikten düşen Hollandalı turiste ulaşarak ilk müdahalesini yaptı. Yaralı turist daha sonra sedye ile yaklaşık 2
kilometre taşındıktan sonra ambulansla Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada tedavi altına alınan Hollandalı turistin sağlık durumunun iyi olduğu ancak düşmeyle birlikte vücudunun çeşitli yerlerinde kırık ve ezilmelerin olduğu tespit edildi.

Hollandalı turist, yaşadığı olayın ardından kendisine gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ederken, Göreme Belediye Başkanı Fevzi Günal ise bu ve benzeri durumlarda bölgede acil olarak müdahalede bulunabilecek bir helikoptere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 22:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?