4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Höyükte kazı çalışması yapılacak

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Bozca köyü yakınlarında bulunan ve Bayramhacılı Barajı'nın faaliyete geçmesiyle sular altında kalacak olan Camili Höyüğü'nde kazı çalışması yapılacağı bildirildi.

Nevşehir Müze Müdürü Halis Yenipınar, yaptığı açıklamada, Avanos ilçesine bağlı Bozca köyü yakınlarında bulunan Camili Höyüğü'nün, köy sınırları içerisinde yapımına başlanılan Bayramhacılı Barajı ve hidroelektrik santralinin faaliyete geçmesi ile birlikte sular altında kalacağını söyledi.

2011 yılında yapımı tamamlanacak olan baraj ile birlikte sular altında kalacak olan Camili Höyüğü ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda Ankara Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Şenyurt tarafından bilimsel bir çalışma başlatıldığını ve höyüğün bulunduğu alanda, Tunç Çağı'ndan Roma Dönemi'ne kadar bir yerleşim tespit edildiğini ifade eden Yenipınar, söz konusu höyüğün bulunduğu alanda ilkbahar aylarından itibaren bir kazı çalışması başlatılacağını açıkladı.

Doç. Dr. Yücel Şenyurt'un başkanlığında gerçekleştirilecek olan kazı çalışmalarının ardından höyüğün üzerinin kil ile kaplanacağını ifade eden Müze Müdürü Yenipınar, bu sayede barajın faaliyete geçmesiyle birlikte höyüğün sudan zarar görmeyeceğini ve gelecek nesillere aktarılabileceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?