4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Hücresel tedavi kongresi 5 Mart'ta

Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği tarafından düzenlenen ve yurt içi ile yurt dışından çok sayıda ünlü bilim adamının katılacağı 1. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi Kapadokya'da yapılacak.

Kapadokya Dedeman Otel'de 05-08 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Ulusal Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Kongresi'nde, hücresel tedavi ve kök hücre nakli ile ilgili son gelişmeler ele alınacak.

Kongrede düzenlenecek olan mezenkimal kök hücre ve hücresel tedavi konulu uygulamalı kurslara katılacak ve kök hücre laboratuarlarında görev almak isteyen teknisyen, hemşire, biyolog ve doktorlara kök hücre tanımı, akım sitometrik işlemler, pozitif/negatif kök hücre ayrımı, kordon kanı, kök hücrelerin elde edilmesi, dondurulması, eritildikten sonraki canlılığı gibi konularda eğitimler verilecek.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, kongrenin www.hücreseltedavi2009.org adlı web sitesinde yaptığı açıklamada, hematoloji alanında hematopoietik birçok hastalığın tedavisinde yıllardır kullanılan "kök hücre", hücrenin biyolojisi ve plastisitesinden kaynaklanan iyileştirici ve yenileştirici özelliği ile son yıllarda tüm tıp alanında kök hücre araştırmalarının başlamasına neden olduğunu söyledi.

Kök hücre alanında ülkemizde yapılan araştırma ve uygulamaları paylaşmak adına bir platform oluşturacak kongrede, embriyonik kök hücre, kök hücrenin biyolojisi ve kaynakları, kök hücre toplama ve uygulamaları konularının anlatılacağını kaydeden Prof. Dr. İlhan, "Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından embriyonik olmayan kök hücre ile ilgili çalışmalara izin verilmektedir. Özellikle mezenkimal kök hücrelerin önümüzdeki günlerde akut miyokard infarktüsü, crohn hastalığı ve allogeneik kök hücre nakli için önemli sorulardan birisi olan Graft Versus Host hastalığında ve organ naklinde kullanılacak olması hepimizi heyecanlandırmaktadır. Erişkin kök hücrenin uygun ortam ve şartlarda farklı doku ve hücrelere dönüşebildiğini gösteren çalışmalar, gelecekte pek çok hastalığın sağaltımında umut verici de olsa daha kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğu akılda tutulmalıdır. Regeneratif tıp olarak adlandırılan bu klinik uygulama alanındaki bilimsel, etik ve hukuk kurallarına dayalı çalışmalardan elde edilen bilgilerle yeniden bilgi paylaşımına gereksinim vardır. Bu doğrultuda kök hücre alanında ülkemizde yapılan araştırma ve uygulamaları paylaşmak adına bir platform oluşturacak kongremizde embriyonik kök hücre, kök hücrenin biyolojisi ve kaynakları, kök hücre toplama ve uygulamaları konuları anlatılacak olup ek olarak hematoloji ve onkolojide kemik iliği nakli başta olmak üzere tüm tedavi yöntemleri uluslararası konuşmacılar ile tartışılacaktır" dedi.

Kongreye, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Kök Hücre Araştırmaları Sorumlusu Dr. Antony Kesler, Avrupa Hücresel Tedavi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gunnar Kweillem, İtalya'dan dünyada ALS'de en çok kök hücre nakli yapan Prof. Dr. Lettiza Manzini, Johns Hopkins Enstitüsü'nden Prof. Dr. Doglus Kerr, M.D. Anderson Cancer Center'den kanserde kök hücre tedavisi uzmanı Prof. Dr. Michele Andreff konuk konuşmacı olarak katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 13:55:57
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 14:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?