4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Huzur kenti; Nevşehir

Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biri olan Nevşehir'de çok fazla asayiş olayının bulunmadığını belirterek, 2009'da toplumsal duyarlığı arttırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını ve bu nedenle bu yılı 'Tosbağa Yılı' ilan ettiklerini söyledi.

Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü dolayısıyla Nevşehir'de düzenlenen etkinlikler çerçevesinde düzenlenen programlarda sürekli olarak Kapadokya bölgesinin ana merkezi olan Nevşehir'in tarihi ve doğal güzelliklerinden ve burada yaşayan insanların yaşadıkları kente sahip çıkmaları gerektiğinden bahseden Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, toplumsal duyarlılığın kente arttırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin dünyanın en güzel ülkelerinden biri Kapadokya'nın da dünyanın en önemli turizm kentlerinden biri olduğunu ifade eden Gurulkan,"Bu ülke ve bu şehir bizim. Bu ülkeye ve bu şehre sahip çıkmamız lazım.Yani kafamızda Almanya,İngiltere, Avrupa çok güzel diyoruz ama dünyanın en güzel toprakları bizim topraklarımız.Dünyanın en güzel şehrinde biz yaşıyoruz ama biz bunun kıymetini bilmiyoruz. Almanlar Almanya'nın İngilizler İngiltere'nin kıymetini biliyorlar biz içinde yaşadığımız ülkenin ve şehrin kıymetini çok bilmiyoruz.Bir ülke için en önemli iki konu vardır. Bunlardan bir tanesi ulusal savunma, dış savunması ikincisi de o ülkenin yurt içindeki güvenliği. Bu iki şey bir ülke için çok önemli. Vatandaşlar içinde bu çok önemli.Eğer sokağa çıkamıyorsanız, dükkanınızı açamıyorsanız, birileri gelip 'dükkanı kapatacaksın' ya da 'bu sokaktan geçmeyeceksiniz' diyorsa ve orda siz güvenliği sağlayamıyorsanız demek ki orda çok ciddi sorun var demektir. Biz böyle şeyler yaşamıyoruz. Ülkemizin son derece güçlü dış savunması, son derece iyi organize edilmiş bir iç güvenlik sistemi var. Yani herşeyin üstesinden gelecek kadar güçlüyüz, huzurumuzda var" dedi.

Vatandaşların karşılaştıkları her türlü sorun için 155 Polis İmdat telefonunu rahatlıkla arayabileceklerini ifade eden Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, vatandaşlardan çevrelerinde yaşananlara karşı duyarsız olmamalarını istedi. Toplum duyarlılığına bir kaplumbağanın çocuklar tarafından taşlanması ile örnek veren Gurulkan, "155 nolu telefonumuzu 24 saat arayabilirsiniz. Sizi rahatsız eden bir şey varsa mutlaka bize ulaşın. Toplumsal sorunlara duyarsız kalırsanız o zaman olmaz. Almanya'da İngilte'de herkez polis gibi davranır. Toplumsal duyarlılık yüksektir. 10 tane çocuk toplanıp, kaplumbağayı sıkıştırıp bir kenara, kimseye zararı olmayan bir hayvana veriyorlar taşı ve kimsede sesini çıkartmıyor. Böyle bir şey olabilir mi yani.?155'i arayıp 'Burada kaplumbağa taşlanıyor'diyeceksin.155'i arayacaksın, hemen kulaklarından tutup taşlayanları hakimin karşısına çıkartacağım.Böyle bir şey yok. Toplumsal duyarlılık konusunda son derece üst seviyeye çıkmış bir toplumun şehrinde hem demokrasi hem hukukun üstünlüğü çok güzel olacak demektir. Şehrimizde çok büyük bir asayiş sorunu yok. Şehrimizde şöyle bir sorun görüyorum ben.Gerçekten bu şehir Türkiye'deki en güzel tarihi kentlerden biri, bu şehir doğal yönden dünyadaki en güzel yerlerden birisi, çok verimli bir şehir ve çok büyük bir turizm potansiyeli var. Peki bunu korumazsak, çok kirli bir kızılırmak akarsa, peribacaları olmazsa, etraftaki hayvanlar sahipsiz kalırsa turistler niye gelir buraya.? Ben önümüzdeki yıl teşkilat olarak hedefimizi şehirdeki tarihi, kültürel ve doğal dokunun korunması konusunda azami özen gösterip bir toplumsal bilinç oluşturmak olarak kabul ediyorum. Yani benim hiç mi hedefim olmayacak.?Suç yok, o yok, bu yok ne yapacağız ya biz. Önümüzdeki yıl Nevşehir'in hayvanlarına, doğasına, coğrafyasına, tarihi dokusuna da huzur getireceğiz. Polis açısından önümüzdeki yıl 'Kaplumbağa' vatandaş ağzı ile 'Tosbağa' yılıdır. Bu önümüzdeki 2009 yılını 'Tosbağa Yılı' ilan ediyorum." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:21:16
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 13:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?