5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Huzurevi sakinlerine sürpriz ziyaret

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN HUZUREVİ ZİYARETİ

Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitimi Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında huzurevindeki yaşlıları ziyaret etti. Yaşlılardan şiirler dinleyen üniversite öğrencileri, söyledikleri şarkı ve türkülerle onları eğlendirmeye çalıştı.

Yardımcı Doçent Doktor Celal Gülşen nezaretinde Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde bulunan Özel Veli Özden Huzurevi'ni ziyaret eden 20 üniversite öğrencisi, huzurevi yetkilileri tarafından karşılandı. Ellerindeki kırmızı karanfilleri yaşlılara uzatıp el öperek gönüllerini alan öğrenciler,oldukça duygulu anlarda yaşadı.

Öğrencilerin bu içli davranışları sonrasında onlara şiirler okuyan yaşlılar,öğrencilerin söylediği türkülerle eğlendiler.

Topluma Hizmet Uygulamaları Ders öğretmeni Yardımcı Doçent Dr. Celal Gülşen, bu ders kapsamında öğrencilere toplum hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi konusunda bilgilenmelerini sağlamak için görsel manada eğitime büyük bir önem verdiklerini belirterek, öğrencilerin bir yanda toplumsal bir ihtiyaç haline gelen bu yerleri gezip,yapılan çalışmaları ve uygulamaları daha yakından izleme imkanı bulduklarını söyledi. Gülşen, ders çerçevesinde daha önceden Yetiştirme Yurdu ve çeşitli rehabilitasyon

merkezlerini ziyaret ettiklerini belirtti.

Yaşlılarda ders konusu da olsa,kendilerinin ziyaret edilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette oldukça duygulu anlar yaşayan öğrenciler de, ders süresinde topluma hizmet uygulamasında bulunan birimlerin hizmet şartlarını yerinde görme imkanı bulduklarını belirterek, "Hem ders işledik,hemde yaşlı insanlarımızın sevgisini kazandık" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN HUZUREVİ ZİYARETİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN HUZUREVİ ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 09:55:04
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 18:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?