4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İçme suyunda arsenik tehlikesi!

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, kentte son zamanlarda tekrarlanan ölçümlerde, 14 belediye ve 21 köy içme suyunda, tehlikesi bulunmamakla birlikte normal değeri aşan miktarlarda arsenik çıktığını, bu yerlere arıtma tesisi yaptırılması için de proje hazırlandığını bildirdi.

Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir'de bazı yerel yayın organlarında, içme suyunda yüksek oranda arsenik çıktığına ilişkin haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, içme sularındaki en çok 10 olması gereken arsenik değerinin, Nevşehir'de limitin az da olsa üstüne çıktığını, bunun nedeninin kuraklık ve yer altı sularındaki azalma olduğunu belirtti.

Vali Hacımustafaoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İlimize bağlı merkez, ilçe, belde ve köylerimizin içme sularında yüksek oranda arsenik çıktığına dair çeşitli haberler basın yayın organlarında yer almıştır.
Son yıllarda bütün Türkiye'de ve ilimizde yaşanan kuraklık sebebiyle, yer altı sularındaki azalmalar, içme sularında en çok 10 değer olması gereken arsenik değerinin, bu limitin az da olsa üstüne çıkmasına yol açmıştır. İlimizdeki bütün yerleşim birimlerindeki içme sularında düzenli olarak tıbbi kontrol ve tahliller Sağlık Müdürlüğümüzce yapılmaktadır. İlimizde son zamanlarda tekrarlanan ölçümlerde, 14 belediye ve 21 köy içme suyunda, tehlikesi bulunmamakla birlikte normal değeri aşan miktarlarda arsenik çıkması üzerine, bu yerlere arıtma tesisi yaptırılması için projeler hazırlanmış, bu projeler gerekli ödeneğin Valiliğimize gönderilmesi amacıyla Başbakanlığa, İçişleri ve Maliye Bakanlıkları ile Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulmuştur. Bugün için içme sularında sağlık yönünden herhangi bir tehlike bulunmamaktadır.”

AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 15:15:02
Güncelleme :2 Nisan 2008 Çarşamba 15:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?