3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

İHL'ler pilav gününde buluşacak

Nevşehir Alemdar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Pilav ve Buluşma Günü'nün bu yıl 5. sinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Nevşehir Alemdar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mustafa Ece yaptığı açıklamada, 2005 yılında kurulan derneklerinin, başta İmam Hatip Liseleri ve diğer eğitim ve öğretim kademelerindeki öğrenci ve mezunlarla, Nevşehir İmam Hatip Lisesi mezun ve mensuplarla arasında karşılıklı yardım ve dayanışma sağlamak, sosyal, kültürel, ekonomik ve psikolojik sorunlarını ortaya çıkararak bu yönde çalışmalar ve araştırmalar yapmak, üyeler arasında bilgi sağlamak ve üyelerin kanuni haklarını korumak ve takip etmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Derneğin kuruluş amacına uygun olarak kurulduğu günden bu güne ‘Pilav ve Buluşma Günü’ düzenlediğini ifade eden Ece, etkinliğin bu yıl 8 Ağustos 2009 Cumartesi günü Nevşehir Belediyesi Kültür Park’ta yapılacağını kaydetti.

Nevşehir Alemdar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mustafa Ece, “Yüce milletimizin ortak bir projesi olan İmam Hatip Liselerinin eğitim sistemindeki yeri tartışılmazdır. Vatanını, milletini ve bayrağını seven, mukaddes değerlerine saygılı, tarihinden, kültüründen ve inancından aldığı güç ile geleceğe emin adımlarla yürüyen, şahsiyetli ve çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmış bir neslin yetiştirilmesi İmam Hatip Liselerinin temel amaçları arasında yer almaktadır. Cennet vatanımızda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yaşamamızın temel noktası, bu değerlere bağlı bir neslin yetişmesi ve sosyal hayatta yerini alması ile mümkün olacaktır.” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 17:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?