4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İhracat-İthalat Sertifika Programı

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, 'Uluslararası Pazarlama ve İhracat-İthalat Elemanı Yetiştirme Sertifika Programı' düzenleneceği bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, Uluslararası Pazarlama ve Eğitim Derneği ile ortaklaşa düzenleyecekleri 'Uluslararası Pazarlama ve İhracat-İthalat Elemanı Yetiştirme Sertifika Programı'nın 15 Kasım-28 Aralık 2008 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

İşletme sahipleri, yöneticileri ve iş görenleri, istihdam edilmeyi bekleyen gençleri ve dış ticarete ilgi duyan öğrenciler için düzenlenecek olan sertifika programına katılmak isteyenlerin 14 Kasım 2008 tarihine kadar fakültelerine veya Uluslararası Pazarlama ve Eğitim Derneği'ne başvurabileceklerini kaydeden Prof. Dr. Akdoğan, "Yurtdışında pazarlara açılmak, ihracata yönelmek yada ihracatını arttırmak isteyen her firmayı, çalıştığı işyerinde farklılık oluşturmak isteyen her yöneticiyi, dış ticareti kariyer olarak düşünen her genci düzenlediğimiz bu sertifika programına davet ediyoruz. Dış ticaret konusunun tüm boyutlarıyla ele alınacağı bu programa katılanlar, ihracat pazarlaması ve süreci, ihracat türleri, dış ticarette kullanılan belgeler ve bunların doldurulması, dış ticarette ödeme şekilleri, kambiyo mevzuatı ve uygulanması, dış ticarette lojistik, ihracatta paketleme, teslim şekilleri ve nakliyat sigortaları, ihracat mevzuatı ve uygulaması, ihracatta iş akışı, ithalatta iş akışı, dış ticarette teslim şekilleri ve fiyatlamaya etkisi, dış ticaret işlemlerinin muhasebeleştirilmesi, dış ticarette devlet yardımları, gümrükleme, e-ticaret, uygulamalı ihracat pazarlaması ve stratejileri, örneklerle ihracat uygulamaları gibi güncel konular üzerine uzman görüş ve önerileri öğrenme fırsatı bulacak" dedi.

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, 15 Kasım-28 Aralık tarihleri arasında hafta sonları yapılacak olan ve haftada 10 saati bulacak Uluslararası Pazarlama ve İhracat-İthalat Elemanı Yetiştirme Sertifika Programı sonunda yapılacak olan ölçme ve değerlendirme sınavında başarılı olanlara Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Pazarlama ve Eğitim Derneği Dış Ticaret Uzmanlık Sertifikası, başarılı olamayanlara da Dış Ticaret Programı Katılım Belgesi' verileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 12:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?