3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

İki saat kulesi dikilecek

Nevşehir Belediyesinin halen devam ettiği Karayolları kavşağındaki çalışmalarının tamamlanmasının ardından aynı çalışma Yimpaş mağazası önündeki alanda da gerçekleştirilecek. Çalışmalar esnasında şehrimizin iki ayrı merkezine ise dijital termometreli iki ayrı saat kulesi de inşa edilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Karayolları kavşağındaki çalışmaların bayram günü bitmiş ve hizmete açılmış olacağını dile getirdi. Ünver, "Karayolları Kavşağı bir kangrendi adeta. Belirli yerlerde yağışlarla birlikte sular toplanıyordu. Burayı genel olarak ele alalım dedik. Ordu evi yanındaki kaldırımlarla birlikte kültür merkezi önündeki parkı da beraber değerlendirelim istedik. Çalışmalarımız istediğimiz neticeyi vermek üzere. Belediye işçilerimiz gece gündüz çalışıyorlar. İnşaallah buradaki çalışmalarımızı arife akşamı bitirip bayramın birinci günü hizmete girecek buradaki çalışmalarımız. Burada güzel bir meydan ortaya çıkacak.

Nevşehir’imiz için büyük önemi bulunan Damat İbrahim Paşanın heykeli ne yazık ki şu ana kadar bir yere sığdırılamamış. Oradan oraya taşınmış. Kavşağın çok büyük bir bölümü parke taşlarla kaplı olacak. Ulaşım artık burada daha seri ve akıcı bir hale gelecek. Buradaki keşmekeşliği bitirmiş olacağız. Yimpaş mağazası önünde böyle bir kavşak düzenlemesi yapacağız. Orada Damat İbrahim Paşa Parkı olarak bilinen parkın önündeki engelleri kaldıracağız. Orası da İstanbul Sultan Ahmet Meydanı gibi açılacak. 8-9 metre yüksekliğinde buraya bir saat kulesi yerleştirmeyi planlıyoruz. Bölgemizin mimari yapısına bir saat kulesi olacak. Ayrıca bir saat kulesi çalışmamızda Endüstri meslek lisesi yanında inşaatı süren yer altı tuvaleti üzerine yapılacak. Dijital termometreli bu saat kuleleri şehrimize güzel bir görünüm kazandıracaklar. Kasım ayının içerisinde bile belediye olarak çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz. Amacımız pırıl pırıl, modern ve yaşanabilir bir Nevşehir’i hep birlikte el ele ortaya çıkarmak" dedi.

Nevşehirhaber
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 12:47:23
Güncelleme :12 Kasım 2004 Cuma 12:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?