7
Mayıs
2024
Salı
NEVŞEHİR

İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya kınama

Nevşehir İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısında alınan kararla Fransa'da sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza getiren yasa tasarısının kınanması için temenni kararı alındı.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Sami Başgelen başkanlığında İl Özel İdare Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda önce 2007 Yılı Bütçe Tasarısının İl Genel Meclisi'nde oluşturulan Bütçe Komisyonuna sevki oylandı. Karar oybirliği ile kabul edildi.
 
Gündemin ikinci maddesi gereğince 12 Ekim 2006 tarihinde Fransa Parlamentosu'nda oylanan ve kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını inkar edenlere ceza getiren yasa tasarısının kınanması amacıyla temenni kararının alınması oya sunuldu. İl Genel Meclisi toplantısına katılan bütün üyelerin oy birliği ile kınama kararı kabul edildi.
 
Kararın herhangi bir yaptırımı bulunmadığına dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Sami Başgelen, İl Genel Meclislerinin bu türlü toplumsal olayları içeren konularda çeşitli kararlar alabileceğini söyledi. Alınan bu temenni kararının İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere, Fransa Parlamentosuna ve 80 İl Valiliğine de gönderileceğini ifade eden Başgelen, "Türk toplumu olarak Fransa Parlamentosunda alınan karara duyduğumuz tepkiyi bir kez daha ifade etmek için böyle bir karar aldık" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 15:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?