4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İl Genel Meclisi'nden İsrail'e kınama

Nevşehir İl Genel Meclisi toplantısında Filistin'e yönelik saldırılarından dolayı İsrail kınandı.

cİsrail'in masum Filistin halkına yönelik saldırılarını büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini belirten Kaalap, saldırılara Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin sesiz kalmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Kayaalp, "Son günlerde Ortadoğu'da acı bir durum yaşanıyor. İsrail tüm dünyanın gözüne baka baka katliam yapıyor. 3 yıldır abluka altında tuttuğu Filistin'in Gazze bölgesinde, sözde kendilerine tehlike oluşturduğu bahanesiyle masum insanların üzerlerine bomba yağdırıyor. Ekmek ve su bulamayan, elektriği olmayan Filistinli kardeşlerimiz güya İsrail için tehlike oluşturuyormuş. Arkasına AB ve ABD'yi alan İsrail, birçok ülkenin kınamasına rağmen saldırılarına devam ediyor. BM ise bu durum karşısında halen bir karar alamadı, kınama dahi yapamadı. Nevşehir İl Genel Meclisi olarak İsrail'in yapmış olduğu bu katliamı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Masum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve kalplerimizin onlarla beraber çarptığını ifade etmek istiyorum" dedi.

Kayaalp'in konuşmasının ardından İl Genel Meclisi'nin 2009 yılı ilk toplantısı başladı. Toplantıda bir önceki oturumda alınan karar özetlerinin okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımları görüşüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?