3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

İl Özel İdaresi 2008 değerlendirmesi

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, köy altyapısı bakımından Nevşehir'in birçok ile oranla daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, İl Özel İdaresi'nin 2008 yılı çalışmalarını değerlendirdi. 2008 yılının ikinci yarısında genel sekreterlik görevine getirildiğini hatırlatan Tatar, yoğun bir çalışma temposuyla önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öncelikli olarak köy yollarının iyileştirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Abdülkadir Tatar, yama çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını kaydetti. Bunun yanında köylerdeki kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları içinde hazırlanan projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Tatar, "Yol konusunda köylerimizin ciddi bir problemi yok. Nevşehir-Ürgüp karayolundaki tüm çalışmalarımız tamamlanarak, bu yol hizmete açıldı. Kanalizasyon ve içme suyu konularında da sıkıntı yaşamamak için çalışmalarımız sürüyor. Geçtiğimiz yıl birçok köyümüzün kanalizasyon sorununu çözdük. Kış ayları olmasına rağmen bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2009'da bunlara ilaveten içme suyu ile ilgileneceğiz. İçme suyu kaynakları azalan veya sulardaki arsenik oranı yüksek çıkan köylerimiz mevcut" dedi.

Karla mücadele konusunda Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerinin son günlerde planlı bir çalışma örneği sergileyerek, bu konuda vatandaşların takdirini kazandığını belirten Abdülkadir Tatar, karla mücadele ekiplerine önümüzdeki günlerde araç takviyesi yapılacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 14:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma zengin IP: 85.110.215.xxx Tarih : 7.01.2009 12:42:50

il özel idare sekreterimiz abdulkadir tatara görevinde başarılar dilerim.içme sularındaki sıkıntı olmaması için acizane bir fikirim vardır.bu su depolarının dezenfektesi her 6 ayda bir düzenli olarak peryot halinde bakımları yaptırılırsa içme sularımızda sıkıntı çözülebilir.daha sağlıklı su tüketiriz saygılarımla.