4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İlk domuz gribi aşısı yapıldı

İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI SAĞLIK MÜDÜRÜ YILMAZ’A YAPILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen domuz gribi aşısı Nevşehir’de ilk kez Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz’a yapıldı.

Yurtdışından ithal edilen aşıların gerekli test çalışmalarının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Nevşehir’e gönderilen ilk domuz gribi aşısı Nevşehir Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz’a yapıldı. Aşı olduktan sonra bir açıklama yapan Nevşehir Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, domuz gribi konusunda paniğe kapılmaya kesinlikle gerek olmadığını belirtti. Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı’nın sağladığı 2 bin 300 doz aşı Nevşehir’e geldi. Hacca gitmeyen hacı adayları, 4 Kasım tarihine kadar aşı yaptırabilecekler. Medyada ve kamuoyunda domuz aşısı ile ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Domuz aşısının diğer yapılan aşılar kadar yan etkisi olduğunu herkese bildirmek istiyoruz. Diğer aşılarda ne kadar yan etki varsa milyonda bir veya biraz daha fazla olabilir, bu aşıda da o denli yan etki vardır. Ancak koruyuculuğu çok yüksektir. Domuz gribi için halkımızın panik yapmasına gerek yoktur. Tüm tedbirler alınmıştır. Biz tüm sağlık tesislerimizde her türlü hastalıklara karşı her türlü önlemi almış durumdayız” dedi.

“NEVŞEHİR’DE DOMUZ GRİBİ VAKASI YOK”

Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Pandemik A(H1N1) virüsü vakasının Nevşehir’de görülmediğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nın da açıkladığı gibi, normalde görülen griplerinin hepsini domuz gribi olarak görüyoruz. Bu çok önemli bir kavram değil, ancak burada çok önemli bir kavram var. O da hastalık geçirilebilir, iki yaşın altı ve 65 yaşın üzeri. 3 günden fazla süren ateş ve öksürük belirtileri olan ve kronik hastalığı olanların sağlık kuruluşlarına acilen başvurmasını istiyoruz. Bu grupta olmayanların panik yapmadan evde dinlenerek geçirmelerini istiyoruz. Paniğe gerek yok, her şey denetimimiz altındadır” dedi.

Nevşehir için sağlanan 3 bin 200 doz domuz gribi aşısı daha sonra hemşire, doktor ve 112 Acil Servis çalışanlarına da yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:30:05
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?