4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İlk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek olan 90 kişilik ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek olan 90 kişilik ilk hacı kafilesi için Nevşehir Terminali'nde uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adayları ve yakınlarının da yer aldığı törene Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen ve İl Müftüsü Ramazan Çortul da katıldı.

Din görevlileri tarafından okunan ilahiler ve tekbirlerle başlayan törende konuşan İl Müftüsü Ramazan Çortul, Allah’ın misafirlerini kutsal topraklara uğurlamaktan dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Hacı adaylarına kutsal yolculuk öncesinde tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Ramazan Çortul, "Dünyanın her yerinden gelen hacı adayları Allah'ın misafirleridir. Rengi ne olursa olsun, ülkesi, ırkı ne olursa olsun oraya ziyaret için gelen herkes Allah'ın misafiridir. Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Hacı adaylarımızdan isteğimiz; orada Allah'ın misafirlerini gücendirmeyin. Eğer ki o misafirleri gücendirirseniz, ev sahibi olan Allah'ı gücendirirsiniz. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzu da unutmayalım. Asırlar boyunca insanlığa medeniyet götürmüş, insanlık öğretmiş, örnek olmuş bir milletin nesli olarak bu güzelliklerimizi, bu önderliğimizi devam ettirelim. Orada birinizin yapacağı bir hata 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına mal olacaktır. Kimseyi kakıştırmadan, itmeden, kalkmadan, gönlünü kırmadan Allah'ın rızasını kazanma gayreti içerisinde olalım. Sizler oradan günahsız olarak dönmeye çalışacaksınız, şeytan da sizleri mutlaka günaha sevk etmek için gayret edecek. Şeytan ve nefsimizin şehrinden uzak durarak daima Allah'ın rızasını gözetelim. Allah'ın misafiri olarak orada bulunduğunuzu unutmayın" dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından yaptırılan dua ile birlikte hacı adayları yakınları ile vedalaşarak Nevşehir Terminali'nden Kapadokya Havalimanı'na uğurlandı. Buradan THY ile Suudi Arabistan'ın Cidde Havalimanı'na ulaşacak olan hacı adayları, hac farizasını yerine getirdikten sonra 15 Aralık 2008 tarihinde Nevşehir'e dönecekler.

Bu arada hacı adaylarının yakınları ile vedalaşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?