4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İlköğretim okullarından 'bilim şenliği'

Nevşehir'de Çat Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Akarca İlköğretim Okulu tarafından 'Bilim Şenliği' düzenlendi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, Çat ve Akarca İlköğretim Okulları Bilim Şenliği'nin açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bilim Şenliği'nin açılışında konuşan Akarca İlköğretim Okulu Müdürü Osman Çetin, Çat Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile birlikte her yıl bu şenliği geleneksel olarak düzenlediklerini kaydetti. Çetin, "Geleceğin üst düzey yöneticilerini, doktorunu, mühendisini yetiştirmekle beraber bilim insanlarını da yetiştiriyoruz. Bugünün mucit çocuğu, geleceğin bilim insanı olacak olan çocuklarımız her sene birbirinden farklı projeler oluşturmaktadır" dedi.

Okul Müdürü Çetin'in konuşmasının ardından Bilim Şenliği'nin açılışı Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ve İl Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci tarafından yapıldı.

Her iki okuldan Akıllı Tünel, Zilli Kumanda, Akıllı Çanta, Yanardağ ve Karınca Yuvası gibi toplam 66 projenin bulunduğu şenliği gezen Vali Hacımustafaoğlu ve beraberindekiler öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 12:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?