6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

İnternet kafelere sıkı denetim

Nevşehir'de Valilik tarafından İnternet Kafeteryaları Denetleme Komisyonu oluşturuldu ve internet kafeteryaların denetimlerinin sıklaştırılacağı kararı alındı.

Nevşehir Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, son zamanlarda internet kafeteryaların hem Nevşehir'de hem de yurt genelinde özellikle gençler için büyük tehlike oluşturmaya başladığını belirterek, internet kafeteryaların denetimlerini arttıracaklarını söyledi.Valilik olarak İnternet Kafeteryaları Denetleme Komisyonu oluşturduklarını ve bu komisyonun bundan böyle gerekirse her gün bu işletmeleri denetleyeceğini bildiren Ergi, 1 Kasım 2007 tarihi itibariyle Resmi Gazetede yayınlanan internet toplu kullanım sağlayıcılarına ilişkin bir yönetmelik çıktığını bu yönetmelikle internet kafeteryalarla ilgili yeni düzenlemelere gidildiğini ifade etti.

Ergi, şunları söyledi: "Son günlerde özellikle internet kafeteryalar hakkında büyük şikayetler alınmaktaydı. Biraz mevzuattan doğan boşlukların giderilmesine yönelik çıkarılan bu yönetmelik, Valiliklere de görev veriyor. Bu görev de, bundan sonra oluşturulacak bir komisyonla yeni açılacak ve daha önce açılmış bulunan internet kafeteryaların denetimini yapacağız. Eskiden sadece belediyeden işletme ruhsatı ile açılan internet kafeteryalar artık açılırken valiliğimize de işletme ruhsatları için müracaat edecekler. Komisyon üyelerimiz gerekli denetlemeleri yaptıktan sonra işletmelerin açılmasına izin vereceğiz. Yapılan yeni düzenlemelerle internet kafeterya işletmecileri bundan böyle konusu suç oluşturan içeriklere erişimi engellemek zorundalar. Filtreleme yazılımı bulundurmak zorundalar. Ayrıca işletmeciler işyerlerine kimlerin girip kimlerin çıktıklarını kameralarla kaydedecekler. Kaydedilen görüntüler de 7 gün süreyle saklanacak. Bizim oluşturacağımız komisyon da bunları kontrol edecek. Şartlara uymayan işletmeciler hakkında yasal işlemler yapılacak. İnternet kafeteryalarda tütün ve mamullerinin içimine izin verilmeyecek. İş yerlerinde elektronik veya mekanik oyun aletleri olmayacak. Denetimler sıklaşacak ve internet kafeteryalar gerekirse her gün denetlenecek. İnternet kafeteryalar artık gençlerimiz için adeta bir tehlike oluşturmaya başladı. Bu yurt genelinde büyük bir problem haline dönüştü. Bu yüzden internet kafeteryaları denetleme işini sıkı tutacağız"

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 12:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esram anatolian balloons cappadocia IP: 88.226.130.xxx Tarih : 13.12.2007 15:22:25

denetimler arttırıldığı taktirde hem gençlerimizin sağlıklarının korunumu hemde madde satıcılarının veya sağlıksız koşullarda işletme yapanlar bir an önce tesbit edilip durdurulması gerekir SAYIN NEVŞEHİR VALİMİZ ASIM HACIMUSTAFA BEYE VE VALİ YARDIMCIMIZ HÜSEYİN ERGİ BEYE SAYGILARIMIZI ARZ EDERİZ HER ZAMAN HER YERDE BÖYLE KÜLTÜREL, SAĞLIK VE EĞİTİM KONUSUNDA YAPMIŞ OLDUKLARI ÖNCÜLÜK İÇİNDE ÖZELLİKLE TEŞEKÜR EDİYORUM =ESRAM ANATOLİAN BALLOONS=