4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İranlı mültecilere Türkçe kursu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde "Avrupa Dil Ödülü" finaline Nevşehir'de yaşayan İranlı mültecilere yönelik açtığı "Türkçe Dil Kursu" projesi ile kalan Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM), Ulusal Ajans jüri heyeti tarafından denetlendi.

Nevşehir'de yaşayan İranlı geçici mültecilerin Türkçe dil bilgilerinin zenginleştirilerek, Nevşehir'de bulundukları süre içerisinde dil uyumunu istenilen düzeye getirmelerine katkıda bulunmak amacıyla KAPEM tarafından açılan Türkçe Dil Kursu büyük ilgi görmüştü.

Düzenlediği bu kurs çalışması ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde her yıl verilen "Avrupa Dil Ödülü" yarışmasına katılan KAPEM, ön elemelerden başarı ile geçip Türkiye finaline katılmaya hak kazanan eğitim merkezleri arasında yer aldı.

Avrupa Dil Ödülü birincilerini belirlemek için, finale kalan eğitim birimlerinde projeleri bizzat gözlemlemek ve bu alanda çalışma yapmak için Nevşehir'e gelen Ulusal Ajans adına jüri üyeleri, Hacettepe Üniversite Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özcan Demiral, Gazi Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Güray Tanık ile Ulusal Ajans Proje Uzmanı Abdullah Şahin, KAPEM'de halen devam eden Türkçe Dil Kursu'na katılarak bir süre kursu takip etti.

Jüri heyetine Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli tarafından KAPEM'in çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?