4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İşadamlarına burs çağrısı

Nevşehir Valiliği 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Nevşehir Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Vural Demirtaş ve Hüseyin Ergi, ilçe kaymakamları, Devlet Su İşleri (DSİ), İller Bankası ve Karayolları Bölge Müdür ve yardımcıları, daire müdürleri ve belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, 2008 yılında il genelinde 107 projenin yatırım programına alındığını söyledi. Bu projelerden şu ana kadar 37'sinin tamamlandığını belirten Vali Hacımustafaoğlu, 53 projenin halen sürdüğünü, 9 projenin ihale aşamasına geldiğini kaydetti. Bu projelerin parasal tutarının yaklaşık 122 milyon YTL olduğunu belirten Vali Hacımustafaoğlu, 2008 yılı için projelere 13 milyon YTL ödenek aktarıldığını aktardı.

Koordinasyon kurulu üyelerine 2007 yılında kurulan Nevşehir Üniversitesi hakkında bilgi veren Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, "En büyük proje olarak nitelendirdiğimiz Nevşehir Üniversitesi'nde kuruluş çalışmaları tamamlanmış durumda. Rektör ataması yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı üniversitenin resmi açılışını yapmak üzere Kasım ayında Nevşehir'e davet ettik. Bir yıl içerisinde bilindiği gibi 5 yeni bina yapıldı ve şu anda belediyemizce çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Çevre düzenleme çalışmaları ve rektörlük binası tefrişini tamamladıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül üniversitemizin açılışını yapacak" dedi.

“BURS İÇİN DESTEK VERİN”
Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü'nden öğrencilerin burs talepleri konusunda kendilerine bazı isteklerin geldiğini ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, bu konuda da hayırsever iş adamlarından ve kuruluşlardan destek istedi.

Vali Hacımustafaoğlu, "Üniversite öğrencileri tarafından çok sayıda burs talebi rektörlüğe iletilmiş. Bu talepler bize de iletilince Üniversite Vakfı olarak öğrencilere burs yada para yardımı şeklinde bir çalışma yapılması ve hayırsever vatandaşların bu konuda katkılarının alınması için çaba gösterilmesine karar verildi." diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Karayolları, Devlet Su İşleri, İller Bankası ve İl Özel İdaresi tarafından Nevşehir'de yürütülen projeler ele alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 21:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.96.xxx Tarih : 11.10.2008 03:05:19

üniversite: çok güzel vatana ve geleceğimiz geçliğine hayırlı olsun önemli konu : öğrenciler burs alabilmek için hayırsevere el açılması çok yanlış valilikler,kaymakamlıklar bütçeden veya kaynaklarından eğer öğrencilere kapaı kapı dolaştırıp el açtırıyorsa çok yanlış ve gurur kırıcı bu tür çalışmalar önceden yapılması gereken bir alt yapı çalışmasıdır malesef üzücüü gerekli yapılanma yapılmalıdır bir an evvel.....