4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İspanyol müfettişler Nevşehir'de

İSPANYOL MÜFETTİŞLER NEVŞEHİR'DE

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Barcelona (İspanya) Teftiş Kurulu Başkanlığı ortaklığında hazırlanan ve 2009 yılında kabul edilen Leonardo Da Vinci projesi kapsamında İspanya'nın Katolanya bölgesi Teftiş Kurulu üyesi 8 Müfettiş Nevşehir'e geldi

İspanya'nın Barcelona kentinden gelen ve 8 kişiden oluşan Teftiş Kurulu heyeti, Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Rahmi Arıtürk'ü makamlarında ziyaret etti ve istişarelerde bulundu.

Heyet program çerçevesinde Nevşehir Anadolu Turizm ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda İspanyol heyet, ülkelerindeki eğitim ve teftiş sistemi hakkında bilgiler verirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu üyeleri de heyete, Türk Eğitim ve Teftiş Sistemi hakkında bilgiler aktardı. Toplantı karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.

Programın ikinci gününde heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu üyeleri ile birlikte Ürgüp Ali Baran Numanoğlu İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Türk müfettişleri teftiş yaparken izleme şansı bulan İspanyol Müfettişler, öğretmen ve öğrencilerle de sohbet etti.

Ürgüp Turizm Eğitim Merkezi ve TOKI 125. Yıl İlköğretim Okulu'ndada incelemelerde bulunan heyet, program kapsamında Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Eğitim Merkezi, Nevşehir Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de ziyaret edecek.

İspanyol heyet ayrıca, Nevşehir'de Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Adar'ın katılacağı "Zorunlu Eğitim Sonrası Okulların Teftişi" konulu panele katılacak.

İSPANYOL MÜFETTİŞLER NEVŞEHİR'DE
İSPANYOL MÜFETTİŞLER NEVŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:51:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?