5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

İsrail saldırısına kınama

NEVŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ SALDIRILARI KINADI

Nevşehir Belediyesi Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısında İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığına, PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı ile İsrail'in insani yardım gemilerine yaptığı saldırının kınanmasını kararlaştırdı.

Nevşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan toplantısı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı, İsrail'in silahı bırakın özel bir hassasiyet taşınmak suretiyle bir tırnak çakısını bile yanında bulundurmayan tamamen insanı amaçlarla donatılı gıda ve ilaç taşıyan gemilere ,adeta çıkarma yaparcasına yapılan terörist saldırının kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirtti.

Bir yaşındaki bir bebeğin bulunduğu gemiye İsrail'in eli kanlı askerleri tarafından yapılan saldırının da hiçbir şekilde karşılıksız kalmayacağını altını çizen Ünver, dünyada terör gelişmelerine dayalı olarak nihai sonuç olarak hiçbir devletin kurulamayacağını, kurulsa bile ancak İsrail kadar olabileceğini vurguladı.

İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığına, eli kanlı terör örgütü PKK'lı militanlarca İsrail'in insani yardım gemilerine yaptığı saldırı ile eş zamanlı olmasının da bir tesadüf olmadığı dile getiren Ünver, BM Güvenlik Konseyi'ninde Türkiye'nin çağrısı olarak dün gece acil toplandığını ve İsrail'in alınan karar gereğince uyarılmasına karar verildiğini kaydetti.

İsrail'in insani değerlerin uzağında terör eylemleri ile hiçbir yere varamayacağını ve yüreğince insan sevgisini barındıran hiçbir dünya toplumu ile bütünleşemeyeceğini belirten Ünver, İsrail'li yöneticilerin saldırgan ve katliama dayalı düşüncelerden bir an önce vazgeçmesi gerektiğine inandığını vurguladı.

Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in önerisi ile Nevşehir Belediye Meclisi İsrail'in insani yardım gemilerinde gerçekleştirdiği katliamın yanı sıra, PKK'lı teröristlerin İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığına'na yaptığı ve 6 askerimizin şehit edilmesi ve 7 sinin de yaralanmasına neden olan saldırının kınanması kararlaştırıldı.

NEVŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ SALDIRILARI KINADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 13:18:05
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 13:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?