4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İsrail'e mehterli protesto

Nevşehir'de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen mitingde, İsrail bayrakları ateşe verildi.

İsrail'in son günlerde Filistin'e yönelik artan saldırılarına tepki göstermek amacıyla Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından protesto mitingi düzenlendi. Nevşehir'de 20'ye yakın vakıf, dernek ve sendikanın destek verdiği mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Öğle saatlerinde Nevşehir Borsa Kavşağı'nda toplanan kalabalık, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı önderliğinde Türk Telekom binası önüne kadar yürüdü. Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de katıldığı mitingde, vatandaşlar ellerindeki Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar attı.

"Hamas'a Selam, Direnişe Devam", "Kahrolsun İsrail", "İsrail Şaşırma, Sabrımızı Taşırma" ve "Müslümanlar Kardeştir, İsrail Kalleştir" şeklinde sloganlar atan kalabalığa esnaflarda alkışlarla destek verdi. Kadınların ve çocukların büyük ilgi gösterdiği mitingde bazı eylemciler İsrail bayraklarını ateşe verdi. Yaklaşık 2 saat önce başlayan miting halen devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 16:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?