6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

İsviçreli öğretmenin dünya turu

İsviçreli öğretmen Lovis Palmer, kendi icat ettiği güneş enerjisiyle çalışan arabayla dünyanın dört bir yanını geziyor. Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla gittiği ülkelerde aracını tanıtan Palmer, 5 kıta da toplam 50 bin kilometre yol kat etmeyi hedefliyor.

Temiz bir çevre için güneş enerjisiyle çalışan 3 tekerlekli araba yapan ve daha sonra tüm dünya insanlarına bu arabayı tanıtmak için dünya turuna çıkan İsviçreli öğretmen Lovis Palmer, dünya gezisini Kapadokya ile sürdürdü. Çevreyi kirletmeyen tamamen temiz bir atmosfer için 14 yaşındayken güneş enerjisiyle çalışan araç yapmayı hayal ettiğini belirten Lovis Palmer, bu sayede büyük bir tasarruf sağladığını söyledi.

Gittiği her ülkede meraklı bakışlarla karşılaşan Palmer, kendisine gösterilen ilginin, amacının doğruluğunu kanıtladığını kaydetti. İcat ettiği arabanın güneş panelleri ile alınan güneş enerjisinin depolanmasıyla çalıştığını, elektriğe takılarak şarj edilebildiği için de kapalı havalarda bile kullanılabildiğini vurgulayan Palmer, yaptığı aracın maliyetinin ise 200 bin euro olduğunu ve 100 kilometre de 2 euro masraf ettiğini söyledi.

Lovis Palmer, İsviçre'den başladığı ve günde 100 kilometre yaptığı gezisinde İsviçre, Almanya, Macaristan, Slovenya, Romanya ve Bulgaristan'ın ardından 27 Temmuz 2007 tarihinde Türkiye'ye ulaştığını belirtti. Aracıyla 5 kıtada 50 ülkeye gitmeyi hedeflediğini söyleyen Palmer, bugüne kadar 5 bin kilometre yaptığını gezi süresince ise amacının 50 bin kilometre olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 10:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?