4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

İtfaiye 301 yangına müdahale etti

Nevşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde toplam 301 yangına müdahale ettiği bildirildi.

Nevşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 2008 yılı içerisinde meydana gelen 39 mesken, 5 baca, 14 samanlık ve kömürlük, 210 arazi ve çöp, 13 araç, 6 işyeri ve 14'de lastik ve hurda yangınına müdahale ederek, söz konusu yangınları kısa sürede söndürmeyi başardığı belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin yine geçen yıl içerisinde Nevşehir genelinde meydana gelen 17 trafik kazasına müdahale de bulunarak, araçta sıkışan kazazedelerin kurtarılmasını da sağladığı ifade edilen açıklamada, ekiplerin farklı şekillerde 11'de kurtarma çalışması yaptığı kaydedildi.

Öte yandan özellikle konutlarda meydana gelen yangınlar içerisinde önemli bir neden oluşturan bacaların temizlenmemesi sonucu meydana gelen yangınları ile daha etkin mücadele için geçen yıl 137 konutun da bacasının temizlendiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 16:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?